Watouplein wordt heraangelegd

Het Watouplein. © MD
Redactie KW

Op maandag 30 januari om 20 uur wordt de gemeenteraad bijeengeroepen voor een agenda met een twintigtal punten.

Het Watouplein zal worden heraangelegd. Er werd een bestek opgesteld door de technische dienst van de stad. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op 422.591 euro.

In het kader van de opdracht ‘Aanleg speelzone ‘De halte’ site Rookop Reningelst’ werd een bestek opgesteld. De opdracht omvat een kabelbaan, een pendelwip, voetbaldoelen met netten, drie hangmatten, een klimpiramide, een klimelement, een kleuterspeeltoestel in de vorm van een trein, een inclusief speeltoestel, een evenwichtsparcours, twee picknicksets met 1 rolstoelplaats, een ronde picknickbank, een slackline en een taludglijbaan. De totale uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op 124.206 euro.

Op 24 oktober 2022 besliste de algemene vergadering van de vzw Vrienden van het Hopmuseum om over te gaan tot ontbinding en vereffening van de vzw. Het resterend netto-actief van de vzw wordt overgedragen aan de stad Poperinge om in te zetten binnen het Hopmuseum voor de vrijwilligerswerking, de publieksactiviteiten en de museumcollectie. Concreet gaat het om een rekeningsaldo van 10.739,76 euro dat aan de stad wordt geschonken.

OCMW

Voor de heraanleg van het Gasthuisplein (parking bij de Gasthuiskapel) wordt het plan en het bestek voorgelegd. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op 217.039 euro. In het WZC Huize Proventier wordt de HVAC-installatie omgebouwd naar een laagtemperatuur – hybride systeem met warmtepomp. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op 420.334 euro. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.