Tweerichtingsverkeer voor fietsers niet aan de orde in de Leenstraat, mogelijkheden op termijn onderzocht

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Er is op korte termijn geen tweerichtingsverkeer voor fietsers mogelijk in de Leenstraat, ook al oogt het fietspad breed genoeg. Op piekmomenten is de druk te groot, bovendien is het voor De Lijn een belangrijke as van het centrum naar het station. Op termijn bekijkt de stad of de straat aangepast kan worden, zodat tweerichtingsverkeer wel mogelijk is.

“De Leenstraat heeft als één van de weinige straten in het centrum, binnen de kleine ring, een fietspad. En toch is fietsen in 2 richtingen daar niet mogelijk. In maart haperde een kraan aan de spiraalbrug, waardoor een verbinding richting VTI, burgerschool en college werd afgesloten. Veel fietsers zochten hun weg naar school, inderdaad niet reglementair, door de Leenstraat. Velen werden daar door de politie voor beboet”, aldus Bert Wouters.

“Waarom is fietsen in twee richtingen in de Leenstraat niet mogelijk? Kan de verkeerssituatie daar aangepast of verbeterd worden? Wat is de visie van de stad hieromtrent?”

Weg is te smal

Schepen Stefaan Van Coillie (CD&V): “De Leenstraat is een belangrijke weg voor De Lijn, om van het centrum naar het station te rijden. Door het smalle wegprofiel van de straat zou het niet te verantwoorden zijn. Wat het fietspad betreft, merken we dat tijdens de piekmomenten er heel wat fietsers rijden. De druk is zodanig groot zodat het niet mogelijk is om in twee richtingen te fietsen. Wat we wel gaan bekijken, dat is in het kader van de sanering van de Sint-Amandsbeek fase 2, of we de Leenstraat kunnen aanpassen om fietsers in beide richtingen te laten rijden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.