Twee nieuwe raadsleden van Samenplus Ardooie leggen eed af

Elien Rosseel.©JOKE COUVREUR
Elien Rosseel.©JOKE COUVREUR
Redactie KW

Elien Rosseel en Rudi Debusschere legden maandagavond tijdens de gemeenteraad Ardooie in ’t Hofland de eed af als nieuwe raadsleden voor Samenplus in opvolging van Christine Vandewaetere en Steven Demeulenaere, die ontslag namen.

Christine Vandewaetere had al bij de verkiezingen aangekondigd dat ze na 20 jaar als gemeenteraadslid de fakkel zou overdragen aan de jongeren. Het ontslag van Steven Demulenaere was niet zo duidelijk. “Het is een persoonlijke beslissing”, liet Steven via mail weten. “De gemeenteraad was voor mij geen prioriteit meer. De band met iedereen van Samenplus is nog goed, dus daar is zeker geen reden te zoeken.”

Dankbrief

Christine liet wel een door haar geschreven brief aflezen door burgemeester Kalos Callens. “Vorig jaar werd door corona uitgeweken naar ’t Hofland of de Ark voor de gemeenteraadzittingen en daar zaten we ver uit elkaar”, zegt Christine. “Dat is misschien een puntje waaraan iedereen kan aan werken, want ‘ver uit elkaar’ betekent vaak meer dan alleen maar afstand tussen elkaar. Mekaar respecteren en aanvaarden kan daarbij een hele hulp zijn om dichter bij mekaar te komen.”

Christine is vooral trots op twee realisaties in haar carrière: de nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners en de kuismachine na de Sint-Maartensstoet.

Nieuw en minder nieuw

We stellen nog de nieuwe raadsleden voor. Elien Rosseel (35) woont in de Legestraat en is de buurvrouw van Christine Vandewaetere. Ze werkt als opvoedster in Dominiek Savio in Gits en volgt nu een opleiding verpleegkundige in Tielt.

Heeft ze al ervaring in de politiek? “Ik richtte in 2016 ‘Jong Ferm’ op in Ardooie en Christine vroeg me of ik op lijst wilde staan bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Ik ben iemand die zeker niet bang is om de belangen van bewoners aan te kaarten en daar krijg ik nu als gemeenteraadslid de kans voor.”

Rudi Debusschere.©JOKE COUVREUR
Rudi Debusschere.©JOKE COUVREUR

Rudi Debusschere (65) uit de Stationsstraat 43 legde maandagavond de eed af als opvolger van Steven Demeulenaere. De gepensioneerde, die nog werkt als IT-projectcoördinator voor educatieve uitgeverijen, heeft er al vele jaren als gemeenteraadslid op zitten. Een eerste keer al in 1982 (zes jaar voor de toenmalige CVP), later ook nog zes jaar voor CD&V. Van 2012 tot 2018 was hij OCMW-raadslid voor Sameplus en nu weer gemeenteraadslid.

“De laatste 30 jaar woonde ik op één na alle gemeenteraden bij en ik help ook de gemeenteraden voorbereiden”, zegt Rudi. “Ik ben dus goed op de hoogte van de diverse dossiers.” (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.