Twee nieuwe gemeenteraadsleden voor Vooruit Oostende

Bjorn Pannecoucke, Nancy Moyaert, Nathan Blondé, Nancy Bourgoignie, Peter Desnerck, Mohsin Abbas en John Crombez van Vooruit Oostende. © efo
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Vooruit Oostende krijgt twee nieuwe gezichten in de gemeenteraad. Nathan Blondé volgt Nancy Moyaert op. Maandagavond kondigde ook Mohsin Abbas zijn vertrek aan uit de gemeenteraad.

Nathan Blondé is een 30-jarige zelfstandige ondernemer, bestuurder van de Zazougroup, voorzitter van Kidskampen en een sporter/renner. Zo onderging hij vorig jaar een trainingskamp om mee te spelen met de eerste ploeg van basketclub BCO. Hij is voormalig kabinetsmedewerker van Johan Vande Lanotte en woont op de Konterdam.

Job opgegeven

Blondé was een van de grote kanshebbers om Nancy Moyaert, die de gemeenteraad ruilt voor het Bijzonder Comité Sociale dienst, op te volgen.

Blondé betaalt wel een prijs voor zijn engagement: hij werkte ook bij de stad Oostende als begeleider van mensen met een werkstraf en zal die job moeten opgeven omdat gemeenteraadsleden niet voor de stad mogen werken. Blondé zal zich volledig toeleggen op zijn zelfstandige activiteiten. Hij legt eind september de eed af.

Stand-upcomedian

De verrassing kwam echter van Mohsin Abbas. Hij kondigde zijn vertrek aan uit de gemeenteraad. Abbas stond in 2018 als onafhankelijke op de lijst van de Stadsmakers en deed enkele opgemerkte tussenkomsten in de gemeenteraad. Zijn vertrek komt onverwacht.

Mohsin Abbas: “Ik neem bewust ontslag. Mijn professionele loopbaan en bijberoep als stand-upcomedian vergen veel tijd. Binnenkort word ik voor de tweede keer papa en ik wil het evenwicht gezin-werk goed bewaren. Ik stop met politiek maar mijn engagement voor Oostende blijft. Ik zal elk jaar een comedyavond organiseren waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.”

Abbas wordt opgevolgd door Peter Desnerck, al jaren actief in de partij. De 48-jarige Desnerck werkt bij Curieus vzw, is vrijwilliger bij de volkstuinvereniging en actief op de Vuurtorenwijk en Westerkwartier. Ook hij blijkt een fervent renner te zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.