Tope8920 blijft hameren op onenigheid binnen de coalitie in Langemark-Poelkapelle

Laurent Hoornaert, hier op een archiefbeeld, vroeg de burgemeester hoe het nu gaat in de coalitie. (foto pco)
Laurent Hoornaert, hier op een archiefbeeld, vroeg de burgemeester hoe het nu gaat in de coalitie. (foto pco)
Redactie KW

Op de gemeenteraad van afgelopen maandag in Langemark-Poelkapelle wou oppositiepartij Tope8920 opnieuw de onenigheid binnen de coalitie van CD&V en N-VA aan de kaak stellen. “De conclusie is dat het niet de goede richting uitgaat”, stelt Laurent Hoornaert.

“Enkele jaren geleden werd door de provincie West-Vlaanderen de campagne ‘Oe ist?’ op poten gezet. De actie moest West-Vlamingen aanzetten om meer te praten over hun problemen”, aldus Laurent Hoornaert tijdens de gemeenteraad. “Onze fractie stelt eenzelfde vraag, maar aan het schepencollege. In het college van 1 februari lezen we echter een punt dat verdaagd werd. Er zou een externe consultant worden aangesteld “om het onderling vertrouwen te vergroten” tussen het college en het managementteam en binnen het college zelf. Er wordt gezegd dat er een stabiel managementteam is. Over het college wordt gezegd dat de organisatie op politiek vlak zoekende is. Dat zijn volgens mij zéér straffe zaken die op papier staan! Daarom stellen we de vraag aan het college en meer bepaald aan de herder van het college, onze burgemeester: Oe ist ?”

Magdanog?

“De ene dag loopt het beter dan de andere”, reageerde burgemeester Lieven Vanbelleghem (CD&V). “Momenteel loopt er ook een campagne ‘Magdanog’, bestemd voor jongeren en in het teken van corona. Er zijn werkpunten waar we willen uitgeraken en we willen ook vooruit geraken. Dit zowel voor de coalitiepartners als het managementteam. Hiervoor werd de vorige keer al meegegeven dat we iemand extern willen aanstellen om duidelijkheid te krijgen in de taakstelling van iedereen. Mogen we dat nog even interne keuken houden? Het gaat er vooral om de vertrouwensbasis te vergroten. Daarom wil ik je vragen: mag da nog ?”

“Het stil houden als het op papier staat, dat gaat moeilijk”, repliceerde Hoornaert. “Je gelooft dat het zal lukken dankzij een externe begeleider in leiderschapsontwikkeling? Spijtig, dat zit er niet in. Je krijgt trouwens geen meerderheid in het college”, stelde Laurent Hoornaert aan het adres van de burgemeester vast. De burgemeester beloofde Laurent Hoornaert op de hoogte te houden. (pco)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.