Tom Lemahieu stapt even uit de Stadense gemeenteraad

Tom Lemahieu.©JOKE COUVREUR (foto JCR)
Tom Lemahieu.©JOKE COUVREUR (foto JCR)
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Meerderheidsraadslid Tom Lemahieu (Open VLD) zal gedurende een half jaar niet zetelen in de gemeenteraad. Hij wordt voor die periode vervangen door partijgenoot Franky Bedert.

“Ik volg een opleiding tot brandweerman”, legt Tom Lemahieu uit. “Die opleiding is vrij intensief en neemt zes maanden in beslag. In die periode heb ik elke week telkens op dinsdag en donderdag opleiding. Op donderdag is er evenwel steeds gemeenteraad en fractievergadering. Om die reden is het beter dat ik tijdelijk uit de raad stap en dat voor een periode van een half jaar.”

Franky Bedert zal Tom Lemahieu in die periode vervangen. Franky (60) is leraar technische vakken in het bijzonder onderwijs. Hij geeft les aan Athena campus Ter Bruyninge in Kortrijk. Franky zetelt voor Open VLD in het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst. “Ik blijf dat mandaat combineren met mijn tijdelijk zitje in de gemeenteraad”, weet Franky.

“We hebben bij de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten eerst nagetrokken of beide mandaten gecombineerd mogen worden. Dat blijkt geen probleem te zijn.” (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten