Tieltse gemeenteraad ondertekent motie tegen sluiting van stationsloketten

Na afloop van de gemeenteraad werd de motie door alle raadsleden ondertekend.© TVW
Na afloop van de gemeenteraad werd de motie door alle raadsleden ondertekend.© TVW
Tom Van Houtte

Meerderheid en oppositie hebben zich verenigd in hun protest tegen deze beslissing van de NMBS, dat in 44 Belgische stations de loketten wenst te sluiten waaronder in Tielt. Alle raadsleden ondertekenden de motie donderdagavond 4 februari.

De NMBS belooft werk te maken van een uitdoofscenario, waarbij de loketten – die nu al dicht blijven in de namiddag en op zondag – nog een paar voormiddagen per week open zullen blijven en stewards ingezet zullen worden voor het gebruik van de ticketautomaat. Daar heeft Tielt echter geen oren naar. Het stadsbestuur wil dat het spoorbedrijf zijn beslissing herziet en dat de wachtzaal dagelijks tot een halfuur na de laatste treinstop in het station openblijft.

Ticketautomaat in wachtzaal?

“Veder vragen we om een ticketautomaat in de wachtzaal te plaatsen, zodat reizigers er ook als de loketten gesloten zijn in aangename omstandigheden een vervoerbewijs kunnen aanschaffen”, zegt schepen van Verkeer en Mobiliteit Vincent Byttebier (CD&V).

Ook wenst Tielt dat onderzocht wordt of meerdere organisaties in het station hun diensten kunnen aanbieden. Dat laatste lijkt al zeker bespreekbaar voor de NMBS.

Bijna 1.000 pendelaars per dag

Overigens toonde ook de Pittemse gemeenteraad zich al bereid zich aan te sluiten bij de motie van de Tieltse collega’s, want het mag duidelijk zijn dat de kleine 1.000 pendelaars die er dagelijks de trein nemen uit de wijde regio komen. Die omliggende gemeenten krijgen de motie toegestuurd, net als de NMBS en federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.