STiP pleit voor conflictvrije kruispunten in Izegem

Kruispunt De Vijfwegen. © (Foto Frank)
Redactie KW

Naar aanleiding van een verkeersongeval in Antwerpen waarbij twee kinderen om het leven kwamen op een niet-conflictvrij kruispunt vroeg raadslid Sybille Vandeputte (STiP) zich af of er in Izegem ook zo’n locaties zijn.

“En zou de stad bereid zijn die in kaart te brengen en deze tot conflictvrije kruispunten om te vormen?” Op zo’n conflictvrij kruispunt zijn de verkeerslichten zo geregeld dat elke richting apart groen en rood krijgt. Zo kan je nooit een situatie krijgen waarbij vrachtwagens of auto’s afslaan en in conflict met voetgangers of fietsers komen. Mobiliteitsschepen Caroline Maertens (N-VA) zegt dat er drie niet-conflictvrije kruispunten in onze stad zijn.

“Het kruispunt aan de Vijfwegen wordt momenteel aangepakt en we zullen daarbij werken met ‘vierkant groen’, waarbij fietsers apart mogen oversteken. Verder zijn er nog twee zo’n kruispunten in de Roeselaarsestraat, aan de kruising met de Nieuw- en Baron de Pélichystraat en aan die met de Krekelmotestraat. Dat is een gewestweg en dus moet het Agentschap Wegen & Verkeer die situatie bekijken. Wij hebben hen alvast gevraagd de situatie eens te bekijken en ze zijn bereid verder te onderzoeken of het mogelijk is op die locatie voor een conflictvrij kruispunt te zorgen, al zijn daar wel enkele criteria aan verbonden.”

(VADU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.