Staden gaat gronden bedoeld voor parking toch niet verkopen

Er zal nu toch parking worden aangelegd op de gronden in de Spanjestraat.© JCR
Er zal nu toch parking worden aangelegd op de gronden in de Spanjestraat.© JCR
Redactie KW

Raadslid Jan Depla (N-VA) liet een punt aan de agenda van de raad toevoegen. Daarin vroeg hij om grond die de gemeente in 2018 aankocht in de Spanjestraat in deelgemeente Oostnieuwkerke niet te verkopen en de grond voor te behouden voor parking. Volgens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) zal de bewuste grond niet verkocht worden en een publieke functie behouden.

“In 2018 werd in de Spanjestraat grond aangekocht met als doel er parking te realiseren voor onder andere de bezoekers van het Oostnieuwkerkse centrum, van zaal Zonneheem, van de sportvelden, van zorginstelling Kerckstede en van de nabijgelegen school”, vertelt Jan Depla. “In het meerjarenplan werd echter voorzien deze gronden voor een groot stuk opnieuw te verkopen en dit amper drie jaar na aankoop en terwijl men met de aankoop precies wilde voldoen aan de nood tot parking in de gemeente. Wij willen de grond behouden met dezelfde bestemming als in 2018 : parking”.

Bevolking krijgt inspraak

Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) antwoordde dat de gemeente de grond toch niet gaat verkopen. “We gaan de volledige site behouden en die zal een publieke functie hebben”, stelt de burgemeester, “We voorzien er parking en een kiss and ridezone. We gaan de plannen eerst voorleggen aan de raadsleden tijdens een informele raadszitting. Nadien krijgen de Oostnieuwkerkenaars inspraak rond wat er met de grond gaat gebeuren. Eventueel kan er naast parking dan ook een andere publieke functie voorzien worden. Uw vraag is dan ook zonder voorwerp en ik vraag uw punt in te trekken. U kan er immers van op aan dat we grond niet verkopen en dat die zijn publieke functie behoudt. Dit is louter een kwesties van vertrouwen”.

Jan Depla ging niet in op de vraag van de burgemeester. Zijn voorstel werd weggestemd door de Open Vld-meerderheid. CD&V steunde het N-VA-voorstel terwijl WESTAON zich onthield bij de stemming. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.