Stad wil wonderwoudje realiseren in de Sint-Elisabethwijk in Roeselare

Ook Roeselare wil een eigen ‘tiny forest’, al zal het in de Rodenbachstad gewoon een wonderwoudje heten. (foto Getty Images)© Getty Images
Ook Roeselare wil een eigen ‘tiny forest’, al zal het in de Rodenbachstad gewoon een wonderwoudje heten. (foto Getty Images)© Getty Images
Thomas Dubois

De stad Roeselare blijft het concept ‘tiny forest’ genegen, maar geeft er een eigen draai aan. Het wordt een wonderwoudje #VANRSL in de Sint-Elisabethwijk. Hierbij willen ze de 400 kinderen uit de buurt betrekken.

“Een tijd geleden, meer bepaald in de gemeenteraad van een tijdje geleden, vroeg ik naar de interesse van het beleid inzake tiny forests. Een korte opfrissing, onder de term ‘tiny forest’ verstaan we volgens Wikipedia: Een tiny forest is een klein bosje met uitsluitend inheemse soorten, ongeveer ter grootte van een tennisbaan (circa 250 m²), waar in beginsel geen (of zo weinig mogelijk) ingrepen worden gedaan. Dit minibos voldoet aan een aantal strikte voorwaarden betreffende bodembewerking, hoeveelheid beplanting (bij aanleg 3 bomen per m²) en betrokkenheid van kinderen en van de buurt”, horen we van Gerdi Casier (Vooruit). “Ik meen mij te herinneren dat de stad het idee, het concept zeer genegen. Wat is de stand van zaken wat de aanleg van tiny forests betreft?”

Schepen Michèle Hostekint (Vooruit): “We hebben dit ingeschreven in ons bomenplan ‘RSL boomt’ waarbij we er 100.000 willen aanplanten deze bestuursperiode. We hebben onderzocht in hoeverre dit mogelijk is in de stad en eventueel waar. We hebben een partner gevonden om dit te realiseren. We gaan voor een wonderwoudje in de Sint-Elisabethwijk, dat is het gebied tussen de Koning Leopold I-Laan en de Ange Angillisstraat. Daar wonen zo’n 400 kinderen, die willen we er graag bij betrekken. Het gaat om zo’n 1.000 vierkante meter. Niet helemaal volgens het concept tiny forest, maar wel gelijkaardig.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten