Stad werkt plan uit om voldoende fietsstallingen in het centrum te creëren

Bert Wouters. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Met een concreet plan wil stad Roeselare ervoor zorgen dat er voldoende parkeerplaatsen voor fietsers zijn in het centrum. Nu is dat niet altijd het geval.

“Bij een gedeeltelijke heraanleg aan de zijkant van het Polenplein enkele jaren geleden werd extra ruimte voorzien voor fietsers. Er kwamen ook fietsrekken, een ideale voorziening bij de horeca die daar aanwezig is. Door corona werden de terrassen daar ook verder uitgebreid, en verdwenen de fietsrekken daar weer.”

“Ik begrijp zeer goed dat de terrassen uitgebreid werden, maar niet dat de fietsrekken daar volledig weg moeten. Van een tijdelijke oplossing tot ze weer hun vertrouwde plek kunnen innemen is volgens mij geen sprake. Zo blijft de Velodroom van de stad ver van werkelijkheid. En geef toe: een cafébezoek combineren met de auto, dat is toch geen goed idee.”

“Zal de stad voldoende tijdelijke fietsenparking installeren?”

Vaste en mobiele plaatsen

Schepen Griet Coppé (CD&V): “Het is de bedoeling dat we niet alleen zorgen voor goede infrastructuur voor de fietsers, maar dat we ook sensibiliseren en ruimte creëren zodat fietsers hun fiets veilig kunnen stallen. Op het Polenplein hadden we tijdelijk fietsrekken, onder meer voor VISO. Momenteel hebben we 168 vaste en 48 mobiele fietsplaatsen. Na de kermis zijn de mobiele op het Polenplein niet teruggekeerd. We willen een fietsparkeerplaatsplan uitwerken om zo voldoende fietsstallingen te hebben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier