Stad Roeselare start met opmaak van een regenboogplan

Thomas Dubois

De stad Roeselare wil een regenboogplan uitwerken. Een werkgroep moet de voorbereidingen treffen, daarna volgt een brede participatie met de bevolking.

“Op 17 mei is het de ‘internationale dag’ tegen homofobie, bifobie en transfobie. Ook in 2021 is het nog altijd belangrijk dat we hierop inzetten. Onlangs kende ons land een moord waarbij men vermoedt dat homohaat de aanleiding was”, horen we van Liselot De Decker. “We zijn als Open VLD-fractie heel tevreden dat de stad een actie heeft opgezet om een reuzegrote regenboogvlag te maken en zo aandacht te vragen voor gelijke rechten voor holebi’s.”

“Maar we hopen nog verder te kunnen gaan. Niet enkel op één dag aandacht vragen voor de LGBTQI+ gemeenschap of een regenboogpad aanleggen maar er voortdurend naar streven om van Roeselare een holebi vriendelijke stad te maken. Dit kan tot uiting komen in onze communicatie en kan doorsijpelen in onze aanpak van zowel veiligheid als preventie. Vandaar mijn vraag schepen welke acties u nu al neemt en welke plannen de stad nog zal nemen om van Roeselare een holebi-vriendelijke stad te maken?”

Geen discriminatie

Schepen Michèle Hostekint: “Uitsluiting en discriminatie hebben geen plaats in deze stad! Dat zullen we nog maar eens bewijzen op 17 mei. Soms zijn symbolen belangrijk, zoals de regenboogvlag, om te sensibiliseren. Maar het moet verder gaan. Daarom hebben we het regenboogcharter ondertekend. We hebben het tienpuntenplan non-discriminatie ondertekend. En dat is ook waarom we op 17 mei starten met de opmaak van een regenboogplan rond veiligheid, sensibilisering, enz. We hebben daarom een netwerk opgericht, een werkgroep die de voorbereiding treft. We gaan dit van onderuit met een brede participatie onder de bevolking uitrollen.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.