Stad Roeselare houdt rekening met stijgende bouwprijzen voor bouw nieuw stadhuis

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Binnen het budget voor het nieuwe stadhuis is rekening gehouden met eventuele extra kosten, zoals nu de stijgende prijs van bouwmaterialen. Dat vertelde schepen Nathalie Muylle maandagavond op de gemeenteraad.

“Heeft de stad al enig idee van de budgettaire impact die de stijging in de bouwmaterialen zal brengen op de bouwwerken van het nieuwe stadhuis?”, vraagt Bart De Meulenaer (N-VA) zich af. “Het is uiteraard niet de schuld van de meerderheid dat de bouwprijzen nu sterk stijgen, maar het zou van goed bestuur getuigen, mocht men al de impact kunnen berekenen en mocht men al plannen ontwikkelen om de weerslag te kunnen opvangen in kostenbesparende maatregelen, indien de weerslag inderdaad niet ongemerkt voorbij zou gaan.”

“Er zijn buffers ingebouwd binnen het budget”, horen we van schepen Nathalie Muylle. “Maar voor de meerprijs is het nog even afwachten. De grootste risico’s zijn hout, staal en isolatie, al zien we ook dat de prijs van hout al over zijn piek heen is en de prijs bijna weer dezelfde is als voor corona. We hopen dat die trend zich verderzet, ook voor andere materialen.”

Vijf aannemers hebben nog tot 17 november om een offerte in te dienen, tegen februari moet geweten zijn wie in april met de bouw mag starten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier