Stad Roeselare halfweg de doelstelling, al 50.385 bomen geplant

Bij Roularta werden er afgelopen weekend nog 15.000 bomen geplant. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Stad Roeselare heeft de doelstelling om tegen het einde van de bestuursperiode 100.000 bomen te planten. Halfweg zitten ze over de helft met 50.385 en de afgelopen weken waren er nog tal van boomplantacties.

Gerdi Casier had op de gemeenteraad een vraag naar het aantal bomen in Roeselare, naar aanleiding van de week van het bos. “We weten met zijn allen hier aanwezig dat we deze legislatuur met de stad een ambitieu plan hebben wat betreft meer groen, meer bomen, meer bos … Corona heeft duidelijk gemaakt dat ‘bos’ in de stad geen luxe, maar een noodzakelijkheid is. Als we kwaliteitsvol willen leven dan is er groen nodig, groen is belangrijk voor de gezondheid en het mentaal welzijn van onze mensen. De stad heeft de ambitie om in de bestuursperiode 100.000 bomen te planten. Hoe staat het daarmee?”

Schepen Michèle Hostekint (Vooruit): “We staan ongeveer halverwege. Je kan het volgen op de bomenteller op de website van de Klimaatswitch #VANRSL. Al 50.385 bomen zijn er ondertussen geplant. Nu staan we aan het begin van een nieuw plantseizoen en er staan er heel wat op stapel. Er zijn al enkele plantacties achter de rug, zowel in het Krommebeekbos als het Bergmolenbos was er een actie. Goed voor meer dan 8.000 bomen. Daarnaast is er het bedrijfsbos op de site van Roularta, goed voor 15.000 bomen. Normaal zou het eerste Wonderwoudje worden aangeplant, maar dat is helaas afgelast door de weersomstandigheden. We gaan er dus zeker geraken en misschien wel meer.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier