Speelkwartiertje valt weg om meer zwemlessen te kunnen organiseren in Diksmuide

De zwemlessen waren in sneltempo volzet. (foto ACK)©type=
De zwemlessen waren in sneltempo volzet. (foto ACK)©type="Seq" annie callewaert
Redactie KW

De 120 plaatsen voor de zwemlessen voor het seizoen 2021-2022 in het Diksmuidse familiezwembad De Pluimen waren in twee minuten volzet. Oppositieraadslid Sarah Thieren (N-VA) vroeg voldoende aanbod. Sportschepen Marc De Keyrel (CD&V) heeft al een oplossing.

“Tegen eind juni dit jaar zullen we in zwembad De Pluimen 304 kinderen hebben leren zwemmen”, legt De Keyrel de cijfers op tafel. “Medewerkers van de sportdienst, vrijwilligers van zwemclub De Bruinvissen en de Gezinsbond verzorgen die zwemlesjes. Voor het seizoen 2021-2022 hadden we 120 plaatsen voorzien waarvan er al 20 waren ingenomen door kinderen die hun lessenreeks door de coronamaatregelen in het water zagen vallen. Meteen was alles volzet en stonden er 79 kinderen op de wachtlijst.”

Dat succes heeft verschillende redenen horen we van de sportschepen.

Vooral 4- en 5-jarigen

“Ten eerste kon één zwemlesreeks niet doorgaan door corona. Om dezelfde reden waren er ook veel minder sessies schoolzwemmen waardoor de nood aan extra lessen groter is. Op school wordt pas vanaf het eerste leerjaar naar het zwembad gegaan maar veel ouders willen dat hun kinderen al vroeger de zwemkneepjes onder de knie krijgen. De grootste instroom is van 4- en 5-jarigen. Tot slot hebben we ook meer zwemmers uit Kortemark waar het zwembad is gesloten.”

Maar een oplossing is al gevonden. “Door het speelkwartiertje na de zwemles af te schaffen, kunnen we dit en begin volgend jaar 98 extra plaatsen creëren. De zwemles zelf blijft drie kwartier duren. Daarnaast biedt de Gezinsbond aan 60 vierjarigen watergewenning aan. Dat maakt dat we volgend seizoen aan liefst 278 kinderen watergewenning of zwemles kunnen geven.”

(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier