Spannende gemeenteraad rond machtswissel is live te volgen op groot scherm

Op het Koningsplein, naast De Boar, wordt een groot scherm geplaatst. © Myriam Van den Putte MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Op de extra gemeenteraad in De Panne van 24 augustus moeten de raadsleden stemmen over de nieuwe bestuursploeg, waarbij oud-burgemeester Ann Vanheste (coalitie Vooruit/CD&VPlus) opnieuw het roer zal overnemen. Deze gemeenteraad vindt fysiek plaats om 20 uur in De Boare op het Koningsplein, en is openbaar, maar er zal slechts een beperkt publiek worden toegelaten. Het grote publiek kan de zitting wel volgen op groot scherm aan De Boare.

De eerder aangekondigde zwarte mars mag niet doorgaan, maar het is duidelijk dat er heel wat geïnteresseerden zullen opdagen. Om iedereen de kans te geven om de gemeenteraadszitting te volgen, wordt naast De Boare, aan het skatepark een groot scherm geplaatst waar de zitting live kan worden gevolgd. De gemeenteraad zal ook live te volgen zijn in een Facebook Live-uitzending op de facebookpagina van Gemeente De Panne via deze link: https://www.facebook.com/gemeente.depanne/live_videos.

Daarnaast kan de gemeente- en OCMW-raad ook zoals steeds live gevolgd en achteraf bekeken worden op https://web-de-panne.streamovations.be/sessions.

Lotingsysteem

In De Boare zelf, is, gezien de huidige coronamaatregelen, het aantal zitplaatsen voor het publiek beperkt tot 22. Om geïnteresseerden de kans te geven de zitting in de zaal bij te wonen, kozen de burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad in onderling overleg voor een systeem van loting. Wie geïnteresseerd is, kan zich vóór dinsdag 24/08 om 12 uur inschrijven op http://www.depanne.be/eloketdetailv2/231/inschrijven-bijwonen-gemeenteraad-2482021 . Wie via de loting een plekje kan bemachtigen wordt op 24/08 tegen ten laatste 17 uur via mail op de hoogte gebracht.

Voor het bijwonen van de live-uitzending op het grote scherm op het skatepark naast De Boare, is uiteraard geen inschrijving nodig.