Schepen van Meulebeke Paul Demeulemeester verlaat de politiek

Nieuwe schepen Anneke Dejonghe naast afscheidnemende schepen Paul Demeulemeester. © LB
Redactie KW

Het was een donderslag bij heldere hemel toen Paul Demeulemeester op maandag 8 november bekend maakte dat hij zijn schepenambt aan de haak hangt. Hij neemt verder geen enkele politieke functie meer op. “Na de voorbije drie jaar is mijn politiek bobijntje volledig op”, aldus Paul. Hij wordt opgevolgd door de 41-jarige Anneke Dejonghe.

Paul Demeulemeester (Lijst van de Burgemeester) zetelde van januari 2019 tot op heden als schepen van financiën en begroting, communicatie, ICT, onderwijs, kerkfabrieken, infrastructuur en gebouwen en algemeen patrimonium. “Ik ben politiek uitgeblust”, zo klinkt het. “Ik wil nu meer tijd voor mijn gezin en kleinkinderen.”

Paul wordt opgevolgd door Anneke Dejonghe die meteen de jongste schepen wordt. Anneke is de echtgenote van Steven Declerck en de mama van Nora en Arno. Ze ondersteunt dove en slechthorende kinderen in het type 7 onderwijs bij BUSO Spermalie. Ze is eveneens afdelingshoofd van de Meulebeekse CD&V.

Anneke wordt verantwoordelijke voor jeugd, toerisme, onderwijs, communicatie, ICT, kerkfabrieken en financiën. Gebouwen, infrastructuur en patrimonium verhuizen naar schepen Jean-Marie Gunst.

Bernard De Marez

De plaats van Anneke in de gemeenteraad kon ingenomen worden door Veronique Ghys doch zij neemt afstand van dit mandaat omwille van een te drukke beroepsagenda in een advocatenkantoor. Bernard De Marez komt zo in haar plaats en vertegenwoordigt op die manier ook de bewoners van de parochie ‘t Veld.

Burgemeester Verwilst : “We verliezen met Paul een sterke man met heel wat expertise in ons college. Met de komst van Anneke Dejonghe trekken we de kaart van de verjonging. We hebben vertrouwen in haar aanpak en haar typerend aanstekelijk enthousiasme. Bernard De Marez zal ongetwijfeld met zijn vele connecties en taken in diverse verenigingen een positieve sfeer in de raad brengen.”

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.