https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Schepen Peter Van Hecke stapt uit fractie Open VLD

© (Foto LV)
© (Foto LV)
Redactie KW

Verrassing tijdens de Maldegemse gemeenteraad van donderdag 27 mei. Nadat bij het begin van de zitting was aangekondigd dat schepen Peter Van Hecke (Open VLD) wegens persoonlijke redenen de zitting niet kon bijwonen kondigde Wim Swyngedouw bij de behandeling van punt 16 van de dagorde aan dat Peter Van Hecke (56j) in de toekomst als onafhankelijke in de gemeenteraad zou zetelen.

Nadat hij de voorbije 3 bestuursperioden met de Open VLD fractie de oppositiebanken had warm gehouden werd Peter van Hecke na de verkiezingen van oktober 2018 waarbij Open VLD de grootste partij van Maldegem werden schepen van lokale economie en feestelijkheden. Van de verkozen Open VLD leden heeft hij het meeste dienstjaren op de teller staan.

Het nieuw schepencollege dat uit Open VLD, N-VA en De Merlaan bestaat kondigde bij zijn installatie een nieuwe politiek aan waarbij de oppositie nauw bij de voorbereiding van de belangrijke dossiers zou betrokken worden. De oppositiereacties klagen dat zij de afgelopen 28 maanden nog niets van die vernieuwing hebben ondervonden. Er kwamen wel enkele negatieve geruchten uit het schepencollege naar buiten maar bij de besluitvorming bleek er bij het schepencollege geen barstjes te zijn.

Groot was dan ook de verrassing bij de meeste gemeenteraadsleden die donderdagavond deelnamen aan de online gemeenteraadszitting toen Wim Swyngedouw bij de behadeling van het punt over de rekening van de Maldegemse verenigingen aankondigde dat schepen Peter Van Hecke vanaf nu als onafhankelijke in de gemeenteraad zetelt. Schepen Van Hecke zou het bij dat punt niet eens geweest zijn met de visie van zijn partij.

Dat is volgens de heer Van Hecke niet de juiste uitleg. “Ik heb de heer Swyngedouw die voorzitter is van Open VLD Maldegem dinsdag laten weten dat ik mij al maanden niet meer kan vinden in de politieke lijn die door de partij wordt gevolgd. Ik blijf een Open VLD er die voor een democratisch beleid en besluitvorming staat. Omdat ik die momenteel niet terugvind bij Open VLD heb ik overwogen om voor de rest van de bestuursperiode als onafhankelijke deel uit te maken van de gemeenteraad”. Liet schepen Van Hecke weten. Hij blijft schepen en ziet ook geen reden waarom hij als onafhankelijk lid van het schepencollege zijn functie als schepen niet verder zou kunnen uitoefenen. (LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten