Schepen en eregedeputeerde Guido Decorte stapt uit de politiek

Na 32 jaar zet Guido een punt achter zijn politieke carrière.
Phebe Somers

Na een carrière van 32 jaar neemt Guido Decorte (66) uit Koksijde op 1 januari 2023 afscheid van de politiek. “Het is goed gewest. Ik moet het rustiger aan beginnen doen. Klaar om straks te genieten van zoveel mooie dingen waarvoor ik vroeger te weinig tijd heb vrijgemaakt”, reageert hij op Facebook.

Guido startte zijn politiek verhaal als gemeenteraadslid en voorzitter van het OCMW van Koksijde. Van fractieleider en oppositielid naar schepen van de kustgemeente. Die functie heeft hij bijna 10 jaar uitgevoerd, naar eigen zeggen met passie en met oog op de inwoners van Koksijde. In tussentijd werkte hij als privésecretaris van Yves Leterme, een job achter de schermen waarbij hij probeerde om dossiers uit eigen regio vooruit te helpen. Daarnaast fungeerde Guido ook 23 jaar lang als provincieraadslid, waarvan 9 jaar als West-Vlaams gedeputeerde. “Een uitdagende job”, klinkt het.

“Klaar om te genieten van mooie dingen waar ik vroeger weinig tijd voor kon vrijmaken”

Een mooi palmares waar hij nu een punt achter zet. “Politiek betekent voor mij: je inzetten voor onze bevolking. Dat doe je door als ploegspeler het compromis te zoeken en door je verantwoordelijkheid op te nemen. Iets wat ik in al die jaren heb proberen te doen. Hartelijke dank aan die vele mensen die mij hebben gesteund. Jullie hebben mij een rijker mens gemaakt”, besluit Guido.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.