https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sandy Priem volgt Dries Couckuyt op in gemeenteraad

Sandy Priem, samen met Dries Couckuyt (midden) en Enigo Vandendriessche. (foto genomen voor corona).©FODI FODI
Sandy Priem, samen met Dries Couckuyt (midden) en Enigo Vandendriessche. (foto genomen voor corona).©FODI FODI
Redactie KW

Op dinsdag 23 februari legt Sandy Priem de eed af als nieuw gemeenteraadslid in Ingelmunster. Ze volgt Dries Couckuyt op, die tijdens de gemeenteraad van dinsdag 19 januari zijn ontslag aanbood.

Sandy Priem (45) is getrouwd met Johan Decapmaker. In 1999 kwamen ze in de Rodenbachstraat wonen. Ze is de mama van Brecht (24) en Liesbeth (22). Ze werkt al 26 jaar als verzorgende bij thuiszorg i-mens.

In oktober 2018 nam ze voor de eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ze stond op de lijst van SP.A+. Ze behaalde 235 stemmen als onafhankelijke bij SP.A+, waardoor ze een mandaat kreeg bij het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD). Enigo Vandendriessche, Dries Couckuyt en Kurt Soenens behaalden de meeste stemmen en kregen een mandaat als gemeenteraadslid.

Sandy had niet gedacht dat ze nog in de huidige legislatuur deel zou uitmaken van de gemeenteraad.

Sterk team

“Een tijdje geleden kreeg ik een telefoontje van Dries. Hij vertelde me dat hij een andere weg wilde inslaan. Hij wilde zijn mandaat als gemeenteraadslid beëindigen. Hij vroeg of ik geïnteresseerd was om hem op te volgen. Hij vond mij een geschikt persoon om verder te werken aan het verhaal als gemeenteraadslid voor SP.A+.”

“Eerlijk, toen ik dat nieuws hoorde, werd ik stil. Dries is immers een sterke man in onze partij, die veel voor ons betekende. Door hem leerde ik al veel bij. We hebben een sterk team waarbij vriendschap op de eerste plaats komt.”

“Ik ben blij dat ik al twee jaar heb mogen zetelen met een mandaat BCSD”, bekent Sandy. “Ik heb al ondervonden dat het niet voor iedereen evident is om de eindjes aan elkaar te knopen. Er komt zoveel bij kijken. Iedereen heeft zijn eigen verhaal.”

Grote uitdaging

“Ik krijg nu ook de kans om als gemeenteraadslid te zetelen in de oppositie. Het is voor mij een grote uitdaging, waar ik 200 procent achter sta omdat ik geloof in onze partij. Mijn accenten liggen vooral op sociaal vlak. Ik ben een volksmens die graag onder de mensen kom. Praktisch, luisterend, positief, zin in het leven.”

“We gaan Dries hard missen. Zijn frisse ideeën en nuchtere manier van werken zijn een voorbeeld voor velen. Gelukkig hebben we in de partij een brede groep gemotiveerde en bekwame mensen. We kijken dus vol vertrouwen naar de toekomst”, eindigt Sandy. (Patrick D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.