Ruiselede krijgt derde sporthal

Burgemeester Greet De Roo. © (a–WV)
Redactie KW

De Ruiseleedse gemeenteraad stond gisteren in grote mate in het teken van sport. Zo ging het over de sporthal die Curando wil bouwen in Zorgdorp en over de toekomstige sporthal op de sportsite aan de Tieltstraat.

Curando wil binnen de nieuwe bouwplannen voor een Zorgdorp in de Pensionaatstraat een nieuwe sporthal bouwen. Curando stelt voor zelf een sportzaal te bouwen en wil het engagement van de gemeente om 2 miljoen euro voor dit project te betalen in schijven van 100.000 euro over 20 jaar.

Partij Respect is zeer opgetogen over die plannen. “Dat zal een uitstekende zaak zijn voor verenigingen en sportievelingen, iets waarvoor wij al lang ijverden. We zullen daar constructief aan meewerken. Vandaag geeft de gemeenteraad zijn goedkeuring voor de samenwerking met Curando.”

Samenwerkingsovereenkomst

“We betreuren wel dat er vandaag geen juridisch onderbouwde samenwerkingsovereenkomst hier op tafel ligt. Het gemeentebestuur garandeerde deze zomer dat dat gefundeerde document er zou zijn. Constructief samenwerken is nu wel wat moeilijker. Nu weten we enkel dat de sporthal 30 op 22 meter groot zal zijn.”

Burgemeester Greet De Roo gaf mee dat dat akkoord, “doortastend juridisch bestudeerd”, op de volgende raadszitting weer aan bod komt met de gewenste tekst en uitleg.

“Voor een goed begrip, dit heeft niets te maken met de ambitie van de gemeente om een sporthal te laten bouwen op de bestaande sportsite aan de Tieltstraat”, verduidelijkte de burgemeester nog. “Dat Ruiselede binnen afzienbare tijd een derde sporthal krijgt, is dus geen stoute droom, maar lonkende realiteit. Wat door iedereen, alle politieke fracties incluis, op warme appreciatie zal onthaald worden.”

Uitbreiding sportinfrastructuur

De gemeente heeft nu ook de principiële goedkeuring voor de aankoop van een stuk grond, 2.356 vierkante meter groot en grenzend aan de huidige sportsite. “De aankoop van die reservegrond is een opportuniteit volgens de meerderheid. Wel is nu niet bekend wat de concrete visie is. Is daar al een doordacht onderzoek naar gebeurd?”, polste de fractie Respect.

Burgemeester De Roo: “Nu kregen we de unieke kans tot aankoop. Zo’n kans mogen we echt niet laten liggen. Daarom deze intentie tot aankoop, die zeker een verrijking is voor latere uitbreiding van de sportinfrastructuur. De concrete invulling is er vandaag nog niet, maar de tendens tot expansie leeft.” (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.