Roeselare loopt voor op vaccinatieschema, tegen half december boosterprik voor alle 65-plussers

© BELGA
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De stad Roeselare ligt in West-Vlaanderen voor op het vaccinatieschema. Alle 85-plussers zijn gevaccineerd met een boosterprik, de rest volgt snel.

Ook het zetten van de boosterprik kwam aan bod op de Roeselaarse gemeenteraad. “Zoals we allen weten is het vaccinatiecentrum onlangs verhuisd naar een pand dat ook in de Diksmuidsesteenweg gelegen is. De werking in de expo verliep excellent en we krijgen dezelfde signalen vanuit de nieuwe locatie. Een hele hoge vaccinatiegraad van afgerond 92 procent in Roeselare is hiervan het positief resultaat”, aldus Liselot De Decker (Open VLD).

“De hogere overheid besliste om nu volop in te zetten op een nieuwe vaccinatieronde, de zogenaamde boosterprik. De focus ligt hierbij in eerste instantie op 65-plussers, risicogroepen, op zorgverleners en mensen die eerder met Johnson&Johnson of Astra-Zeneca werden gevaccineerd. Graag hadden we van u geweten hoe deze vaccinatieronde verloopt?”

Voor op schema

Burgemeester Kris Declercq (CD&V): “We zitten goed op schema, we zitten zelfs voor wat West-Vlaanderen betreft. We zaten vorige week aan bijna 19 procent. De groep 64 tot 84 moet tegen half december afgerond zijn, daarna volgen de 34 tot 64-jarigen. Tegen Sinterklaas moet ook iedereen die een J&J-prik kreeg een boosterprik hebben.”

“We kunnen dat doen door het groot aantal vrijwilligers, veel mensen die er hun hart en ziel in leggen. We kunnen opschalen. Op de nieuwe locatie hebben we een basis van vier lijnen, dat is voldoende om het huidige schema te halen. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we opschalen. We zijn ook voorbereid om flexibel online te werken, denken we maar aan QVax. Alles is onvoorspelbaar in deze tijden, maar momenteel is alles onder controle in het vaccinatiecentrum.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier