Reningelst krijgt nieuwe speelzone

© (Foto MD)
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond besliste men het bestaande speelpleintje nabij de Kinderbrouwerij in Reningelst volledig op te waarderen en open te stellen voor inwoners en bezoekers.

Nu de stad Poperinge de erfpacht van de Kinderbrouwerij overneemt, wil de stad het bestaande speelplein opwaarderen en openstellen voor inwoners en bezoekers. Het project krijgt de naam ‘Halte Reningelst’. Op de speelzone komen nieuwe speeltoestellen, gericht op verschillende leeftijden. Poperinge kiest bewust voor een natuurlijk speelplein met heel wat spelprikkels. Er wordt vooral geopteerd voor houten speeltuigen. Ten minste één toestel zal toegankelijk zijn voor kinderen met een fysieke beperking. Ouders kunnen verpozen of picknicken op het terras.

Verder komen er een kabelbaan (9.075 euro), een pendelwip (7.260 euro), twee voetbaldoelen met netten (2.420 euro), drie hangmatten (6.655 euro), een klimpiramide (7.260 euro), een klimelement (18.150 euro), een kleuterspeeltoestel in de vorm van een trein (op die plaats was er tijdens de Eerste Wereldoorlog een treinspoor, 20.570 euro), een inclusief speeltoestel (14.520 euro), een evenwichtsparcours (18.150 euro), twee picknicksets met 1 rolstoelplaats (8.470 euro), een ronde picknickbank (9.680 euro), een slackline (484 euro) en een taludglijbaan (1.512 euro). De totale uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op 124.206 euro.

Kinderen helpen kiezen

Schepen van Jeugd Ben Desmyter (CD&V): “Tijdens inspraakvergaderingen met het bewonersplatform en in de basisschool konden kinderen en ouders hun ideeën geven en speeltoestellen helpen kiezen. Naast de nieuwe speeltoestellen wordt ook het amfitheater vernieuwd. Met steenslaggazon wordt het volledige terrein toegankelijker voor buggy’s en rolstoelen. Verder komen er barbecuestellen en wordt een petanqueplein aangelegd.”

Klaar tegen september

De speelzone bevindt zich binnen het beschermd dorpsgezicht. Poperinge kreeg een investeringssubsidie van 96.000 euro toegezegd bij het departement Cultuur, Jeugd en Media voor dit project. De werken gaan binnenkort van start, samen met de heraanleg van de binnenkoer van de Kinderbrouwerij. De speelzone zal ten laatste in september volledig afgewerkt zijn.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier