Regi komt deze zomer naar de Grote Markt van Roeselare, parkconcerten ook helemaal terug

Stephanie Davidts samen met schepen Matthijs Samyn aan de kop van de vaart waar een zwembadcontainer komt. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De zomer van Roeselare belooft veel goeds. Zo komt Regi op de nationale feestdag een feestje bouwen, is er de terugkeer van de parkconcerten en komt er een zwembadcontainer aan de kop van de vaart.

“Het is volop lente en de zomer lonkt al. De eerste evenementen ‘na corona’ zijn een feit. Meer dan ooit merken we dat ontmoeting en sociaal contact zo belangrijk zijn. De Roeselarenaar is blij om weer wat meer onbezorgd samen te komen. Dat is duidelijk te merken aan bijvoorbeeld het uitverkochte Parsidance in Rumbeke, de volle terrassen als het mooi weer is, het enthousiasme waarmee verenigingen terug evenementen organiseren en de goesting van de laatstejaars om binnenkort hun 100 (of moet ik zeggen 50) dagen vieren”, horen we van Stephanie Davidts (CD&V).

Onvergetelijk?

“Samen met velen kijk ik alvast uit naar de Batjes in juni, maar wat zal de stad verder nog ondernemen om van de zomer een knaller te maken op vlak van ons sociaal leven? Hoe kunnen we de jeugd terug jong laten zijn en hen geven wat ze de voorbije twee jaar hebben moeten missen? Kortom: hoe maken we de zomervanrsl onvergetelijk?”

Schepen Matthijs Samyn (CD&V): “Er staan deze zomer heel wat bekende en nieuwe evenementen op het programma, zoals de nationale en Vlaamse feestdag. Op 21 juli trakteren we met Regi en Olivia op de vetste beats. Op donderdag kan je iedere keer genieten van orgelconcerten en we hebben opnieuw Villa Roslar. Dansen kan met Parkies 2020, de parkconcerten zijn dus terug van weggeweest. We hebben opnieuw theaterwandelingen in open lucht. Er is ook de zomertentoonstelling in Ter Posterie.”

Zwembadcontainer

“Op maandag 15 augustus komt de Ketnet Zomertour opnieuw naar Roeselare. De zomer wordt afgesloten met Trax. We willen Roeselare in de markt zetten als een duurzame bestemming, waar mensen van buiten de stad richting Roeselare komen voor een uitstap. In de zomer van 2022 zetten we sterk in op culinaire beleving, zoals het dineren in serres op het De Coninckplein. In het Sint-Sebastiaanpark voorzien we naast de bootjes en de waterfietsen ook een pop-up horecagelegenheid waar men gezellig kan vertoeven bij het water en genieten van een hapje en een drankje.”

“Wie eerder in een urban setting wil genieten van een glaasje of bij warm weer wat verkoeling wil opzoeken in een zwembadcontainer, zal dat kunnen aan de kop van de vaart.”

Het volledige aanbod wordt gelanceerd in juni.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.