Rederijkerswijk krijgt een multisportveld

Maandagavond keurde de gemeenteraad het bestek goed voor de aanleg van een multisportveldje op de Rederijkerswijk, tussen Proones en de Zwijnlandstraat.

De Rederijkerswijk nabij de Zwijnlandstraat krijgt een multisportveld.©MICHAEL DEPESTELE MD
De Rederijkerswijk nabij de Zwijnlandstraat krijgt een multisportveld.©MICHAEL DEPESTELE MD

Het wordt een sportveld van 11 op 25 meter met drainbeton als ondergrond en voorzien van belijning en doelen voor voetbal en basketbal. De sportkooi zal bestaan uit een geluidsdempende metalen omheining. Dit zal ongetwijfeld een grote meerwaarde zijn voor de grote woonzone waar veel jonge gezinnen zich nu vestigen.

“Alle kinderen en jongeren uit de omgeving zullen er gemakkelijk terechtkunnen om te voetballen of te basketballen of gewoon om er te spelen. Het veld zal centraal liggen voor een viertal woonwijken en ook de clubs en jeugdbewegingen zullen er gebruik van kunnen maken tijdens hun sportieve activiteiten”, aldus schepen van Sport Marjan Chapelle (Samen).

De aanleg werd destijds bij de opmaak van het verkavelingsplan ingetekend. Het project wordt geraamd op 88.194 euro, waarvan de stad al 36.300 euro ontvangen heeft van de verkavelaar Matexi. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.