Radio 2 komt met eindejaarslijst week lang live uitzenden vanuit kerstdorp op de Grote Markt in Roeselare

Het belooft opnieuw een sfeervolle kerst te worden in de Rodenbachstad. © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Het eindejaar belooft opnieuw top te worden in Roeselare. Tussen kerst en nieuw komt Radio 2 met de gloednieuwe eindejaarslijst kamperen op de Grote Markt met onder meer een kerstdorp palend aan de ijspiste én verschillende optredens.

Het eindejaar betekent ook Halloween, Black Friday, Sinterklaas én kerst. Traditioneel is er dan heel wat te doen. Sander Braeye (CD&V) polste op de gemeenteraad naar de plannen van de stad: “Nu de zomermaanden voorbij zijn en we volop in de miezerige herfstmaanden zijn kijken vele mensen, net zoals ik, uit naar de gezellige kerstperiode. Mijn vraag is dan ook eenvoudig: wat gaan we als stad ondernemen om tijdens de kerstperiode de gezelligste en warmste shoppingstad van Vlaanderen te zijn?”

Burgemeester Kris Declercq (CD&V): “We verlangen ook naar een goede verdere heropleving van de economie en het winkelen. Dat is met het Weekend van de Klant goed gelukt, er is al 75 procent meer mensen dan het geval was. We zullen in de kerstperiode verder blijven werken en dingen organiseren. We willen ervoor zorgen dat de stad en deelgemeenten er mooi en gedecoreerd uitzien. We hebben geleerd uit de afgelopen jaren.”

IJspiste en nieuwe kerstverlichting

“Op het Stationsplein krijgen we opnieuw de gezellige stalletjes, daar waar de ijspiste op de markt een plaats krijgt. De hele kerstverlichting wordt aangepast en eind december bouwt Radio 2 op de Grote Markt een Radio 2-kerstdorp bouwen met live radio en optredens.”

Radio 2 zal ook dit jaar traditiegetrouw aftellen naar het eindejaar. Dat doet de zender voor het eerst niét met de 1000 Klassiekers, zoals iedereen ze kent. Verwacht je aan een volledig nieuwe eindejaarslijst, 24/7, live op locatie, met optredens voor iedereen. Noteer alvast zaterdag 25 tot en met vrijdag 31 december in je agenda voor een extra muzikaal jaareinde. Meer info en verrassingen hoor je binnenkort.

“Het moet een periode worden van ontmoeting. We willen ook een nieuwjaarsreceptie organiseren voor de Roeselarenaars, zowel in de stad als in de deelgemeenten zorgen we voor een moment waar de mensen elkaar kunnen ontmoeten”, aldus de burgemeester nog.

De sfeervolle chalets zijn vanaf 26 november geopend en dat tot en met 2 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier