Raadslid Lefebvre pleit voor aanpak van steeds terugkerende wateroverlast in Reningelst

De Vlamertingseweg loopt op geregelde tijdstippen helemaal onder.© MD
De Vlamertingseweg loopt op geregelde tijdstippen helemaal onder.© MD
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Tijdens de Poperingse gemeenteraad had raadslid Danny Lefebvre (Open VLD) vragen over de steeds weerkerende wateroverlast in de Vlamertingestraat in Reningelst.

“Naast de Vlamertingseweg is een plantenkwekerij gelegen die werkt met containerteelt”, aldus Lefebvre. “Dit betekent dat de planten in potten op verharde ondergrond worden geteeld. Deze verharding vangt de rest van het beregenings- en hemelwater op dat naar twee waterputten wordt afgeleid, zodat dit opnieuw kan gebruikt worden. Tijdens de winter echter is er een overschot aan water door de grotere neerslag en het mindere verbruik”, zei Lefebvre. “Het overtollige water wordt dan afgevoerd via de gracht en het buizenstelsel naar de Grote Beek. Daar knelt nu het schoentje. Ieder jaar, tijdens de wintermaanden, worden we bij hevige regenval geconfronteerd met wateroverlast op de openbare weg. Deze dient dan telkens afgesloten te worden voor alle verkeer. De buizen onder de openbare weg en naar de beek zijn veel te klein.”

“Met de komende werken van de dorpskernhernieuwing in gedachte en wetende dat de doortocht van de Zevecote richting Poperinge zal onderbroken worden, kan het toch niet dat er geen doorgang mogelijk zou zijn richting Ouderdom bij hevige regenval in de winter? Daarom vragen we structurele werken uit te voeren aan het grachten- en buizenstelsel vóór de start van de werken op die plaats”, aldus nog Lefebvre.

Schepen Kris Notebaert (CD&V) stelde dat de stad daarmee bezig is, samen met de provincie. “Maar eerstdaags moeten nog enkele eigenaars gecontacteerd worden. Het is geen optie om de buizen groter te maken, want dan komen we onder de beek uit. Eerstdaags worden de plannen gefinaliseerd”, zei de schepen. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.