Project jeugd- en buurthuis Ledegem kost dubbel zoveel

Het nieuwe jeugdhuis komt hier in de Gullegemsestraat.© JS
Het nieuwe jeugdhuis komt hier in de Gullegemsestraat.© JS
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Het toekomstige jeugdhuis, buurthuis en lokaal voor het paardenkoerscomité langs de Gullegemsestraat in Ledegem kost dubbel zoveel dan de gemeente had ingepland in haar meerjarenplanning.

De gemeenteraad keurde donderdagavond een spoedeisend punt rond de nieuwbouw voor het jeugdhuis en het paardenkoerscomité langs de Gullegemsestraat in Sint-Eloois-Winkel goed. Aanvankelijk was er voor het project 500.000 euro voorzien, de gemeente verhoogt het budget nu naar één miljoen.

“De oorspronkelijke raming had betrekking op het jeugdhuis. Pas later zijn de plannen voor het buurthuis en het lokaal voor het paardenkoerscomité erbij gekomen. Het budget in het meerjarenplan was inderdaad wat nattevingerwerk. Door onder andere enkele milieuvriendelijke technieken valt het project ook duurder uit dan ingepland”, aldus burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD), die benadrukt dat de wijziging geen invloed zal hebben op de rooskleurige gemeentefinanciën. De gemeente hoopt binnenkort te kunnen starten met de werken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier