Poperingse gemeenteraad dan toch zonder publiek

© MD
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Naar aanleiding van een stijgend aantal coronabesmettingen besluit het stadsbestuur van Poperinge de interne veiligheidsmaatregelen te verstrengen. Daarom vindt de gemeenteraad van maandag 25 oktober toch zonder publiek plaats, in tegenstelling tot een eerder bericht.

Zoals voorspeld door medische experten stijgen de coronacijfers de laatste dagen, zelfs in regio’s met een hoge vaccinatiegraad. Ook binnen verschillende Poperingse stadsdiensten werden besmettingen gemeld.

“In Poperinge is 94% van de +12-jarigen gevaccineerd, daardoor wordt verwacht dat de gevolgen van besmetting minder ernstig zullen zijn. Toch wil het stadsbestuur de vrije circulatie van het virus zo veel mogelijk tegengaan om de situatie onder controle te houden”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Maatregelen opnieuw strenger

Vanaf maandag 25 oktober gelden opnieuw strengere veiligheidsmaatregelen voor het stadspersoneel. Ook de gemeenteraad van maandag heeft plaats onder de voorheen geldende beperkende voorwaarden. Dit betekent dat enkel de leden van de zitting, eventuele technici en een beperkt aantal journalisten aanwezig zijn. Publiek (in Poperinge toch steeds goed voor enkele tientallen mensen) is niet toegelaten. Stoelen worden herschikt om steeds een afstand van 1,5 m te garanderen.

(AHP-Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier