Pittemse burgemeester Delaere geeft volgend jaar fakkel door

Vlnr.: Heidi Lievrouw, Paul Lambrecht, Denis Fraeyman, Ivan Delaere en Stijn Vandenhende.© JG
Vlnr.: Heidi Lievrouw, Paul Lambrecht, Denis Fraeyman, Ivan Delaere en Stijn Vandenhende.© JG
Redactie KW

Tijdens een persmoment van CD&V op maandag 5 juli gaven burgemeester Ivan Delaere en eerste schepen Paul Lambrecht aan volgend jaar te stoppen. Een aantal verschuivingen in het schepencollege, de gemeenteraad en het Bijzonder Comité van Sociale Zaken is hier het logische gevolg van.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 gaf CD&V aan te willen kiezen voor verjonging en een dynamische partijwerking. Het moment om dit te realiseren blijkt nu aangebroken, want er werd aangekondigd dat op 1 januari 2022 eerste schepen Paul Lambrecht zijn schepenambt zal doorgeven aan fractieleider Stijn Vandenhende. Hij zal in de gemeenteraad opgevolgd worden door Arne Min Jou.

Op dat moment zullen in het Bijzonder Comité van Sociale Zaken Mieke Serry en Linda Vanmaele hun mandaat overdragen aan Charlotte Van Hauwaert en Wies Vanden Berghe.

Als klap op de vuurpijl werd bekend gemaakt dat burgemeester Ivan Delaere op 1 september 2022 de fakkel zal doorgeven aan Denis Fraeyman. De plaats van deze laatste in het schepencollege zal overgenomen worden door Heidi Lievrouw, die op haar beurt in de gemeenteraad zal opgevolgd worden door Sara Defreyne. Voorzitter Els Goeminne gaf aan dat de wissel bewust in twee fasen wordt doorgevoerd, zodat iedereen de tijd krijgt om zich in te werken.

Gedrevenheid

“Dit is uiteraard geen beslissing die van vandaag op morgen genomen is, maar een weloverwogen stap waar een stuk voorbereiding aan vooraf ging”, vertelde burgemeester Delaere. “Van zodra je als burgemeester verkozen wordt is het naar mijn mening verstandig om te overwegen wie je zou kunnen vervangen, mocht er je iets overkomen. Ik mag wel zeggen dat Denis van meet af aan degene was die ik voor ogen had om de functie over te nemen.”

“Ik vind bij hem een stuk de gedrevenheid en motivatie terug die ik zelf ook heb. Ik mag wel zeggen dat ik na 25 jaar burgemeesterschap met een gerust hart de sjerp zal doorgeven.” Denis Fraeyman die nu nog sportschepen is, reageerde positief: “Ik kan alleen maar zeggen dat ik vereerd ben met het gekregen vertrouwen. De vraag om Ivan op te volgen werd mij kort na de verkiezingen gesteld en ik heb vrij snel beslist de uitdaging aan te gaan. Het is voor mij ook belangrijk om te weten dat er een gemotiveerde en dynamische ploeg achter mij staat.”

Kunnen loslaten

“Na 33 jaar in de politiek vond ook ik dat het tijd werd om een stap opzij te zetten.” gaat Paul Lambrecht verder. “Ik ben van mening dat je op een bepaald moment de politiek moet kunnen loslaten en dat je kansen moet geven aan jonge mensen om het waar te maken. Net als Ivan heb ik er het volste vertrouwen in dat we met deze ploeg, bij wie verbondenheid centraal staat, een mooie politieke toekomst tegemoet gaan.”

“Ik kan alleen maar zeggen dat de goesting om er tegenaan te gaan zeker aanwezig is.” vervolgt Stijn Vandenhende, CD&V-fractieleider in Pittem. “Ik besef dat het niet evident zal zijn om in de voetsporen te treden van iemand als Paul, maar ook ik voel mij gedragen door een eensgezind en gedreven team en ben blij met de gekregen kansen.”

“Ik kan mij hier alleen maar volmondig bij aansluiten en weet dat we, indien nodig, nog altijd zullen kunnen terugvallen op de ervaring van Ivan en Paul.” besluit gemeenteraadslid Heidi Lievrouw. (JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.