Patrick Dobbelaere volgt Steven Arents op in gemeenteraad

Patrick Dobbelaere. (foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Op de eerstvolgende gemeenteraad doet ook Patrick Dobbelaere (Vooruit), tot voor kort diensthoofd sport, zijn intrede: hij vervangt Steven Arents, die onlangs uit Blankenberge wegtrok en daardoor niet langer kan zetelen.

Zelf is Dobbelaere (65) een nieuwkomer, maar zijn echtgenote Brigitte Van de Walle zetelde wel al eerder als gemeenteraadslid voor SP.A. Hijzelf was 28 jaar diensthoofd sport in Blankenberge. “Onder zes burgemeesters en zeven schepenen; ervaring die ik straks meeneem. Spannend wel om straks als gemeenteraadslid ‘aan de andere kant van de tafel’ te gaan zitten”, zegt hij. Op zijn zeventiende ging Dobbelaere bij de Jongsocialisten, sindsdien is hij altijd achter de schermen blijven meewerken. “Door de onverenigbaarheid met mijn job als ambtenaar kon ik geen politiek mandaat opnemen.”

Veel luisteren

“Een belangrijk aandachtspunt vind ik de communicatie in het stadhuis. Tijdens de voorbije bestuursperiode werden de adviezen van de stadsdiensten meer dan eens in de wind geslagen. Alleen door veel te luisteren en constructief in overleg te gaan, kom je in de politiek tot mooi afgelijnde ideeën.”

Vooruit wil ook binnen de nieuwe meerderheid de klemtoon blijven leggen op het sociale. “Onze badstad staat in deze postcoronaperiode niet alleen op economisch-toeristisch, maar ook op sociaal vlak voor grote uitdagingen. De noden van gezinnen, alleenstaanden en gepensioneerden zijn onze leidraad”, aldus voorzitter Patrick De Meulenaere.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.