Oude pastorie Klerken wordt co-housinghuis

De oude pastorie in Klerken. (Foto TOGH) © TOM GHEERAERT
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De gemeenteraad van Houthulst keurde donderdagavond de borgstelling goed voor een lening van de kerkfabriek Sint-Laurentius Klerken voor 400.000 euro. Met dat bedrag wil de kerkfabriek de oude pastorie van Klerken renoveren tot een co-housinghuis.

De kerkfabriek Sint-Laurentius Klerken wil de oude pastorie ombouwen tot een voor een specifieke doelgroep, namelijk mensen die zelfstandig kunnen wonen mits enige vorm van extra begeleiding. Het project voor begeleid wonen en werken voor jongeren met ASS en/of een mentale/sociale beperking ontving in 2022 al een ondersteuning van 25.000 euro van de Koning Boudewijnstichting in het kader van het Betlehem Fonds.

Om de verbouwing te realiseren schreef de kerkfabriek Sint-Laurentius Klerken een krediet van 400.000 euro bij KBC in haar begroting. Op donderdag 20 april keurde de gemeenteraad van Houthulst de solidaire borgstelling voor het krediet.

Pop-up

De oude pastorie ligt in de Esenstraat 2 op een boogscheut van de Kerkhofstraat en de Sint-Laurentiuskerk. In de jaren 1920 werd de pastorie heropgebouwd naar ontwerp van de Brugse architect Maurice Dinnewet, maar ondertussen staat het al een tijdje leeg. Eind vorig jaar gebruikte Wim Prinsier de oude pastorie nog als pop-up voor zitmeubelherstellingen. (TOGH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier