Oppositieraadslid afgevoerd tijdens online gemeenteraad

Koenraad Cracco. © SB
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Oppositieraadslid Koenraad Cracco (Vlaams Belang) werd maandagavond onwel tijdens de online gemeenteraad en overgebracht naar het ziekenhuis. Het gemeenteraadslid zakte in elkaar terwijl hij met enkele partijgenoten in een zaaltje de gemeenteraad aan het volgen was. “Gelukkig was ik niet alleen thuis.”

Het voorval gebeurde omstreeks 22.30 uur toen de gemeenteraad nog volop aan de gang was. “Samen met enkele partijgenoten waren we bijeengekomen in een zaaltje om de gemeenteraad online te volgen. Op die manier kunnen we ook gemakkelijker overleggen over bepaalde punten”, aldus fractieleider Immanuel De Reuse. Koenraad Cracco werd plots onwel.

“Het was onmiddellijk duidelijk dat het ernstig was. We belden dan ook snel de hulpdiensten op.” Een ambulance snelde ter plaatse. Het 62-jarige gemeenteraadslid werd afgevoerd naar AZ Delta. Daar wordt hij onder observatie gehouden. Inmiddels is het gemeenteraadslid aan de betere hand.

Verder onderzoek

“Ik weet niet veel meer van wat er precies gebeurd is. Ik herinner me nog een moment dat de ambulanciers rond me stonden. Wellicht is het een epilepsieaanval geweest. Maar zoiets is me nog nooit overkomen.”

Cracco verblijft momenteel in het AZ Delta waar hij nog verder wordt onderzocht. “Ik voel me zeker niet slecht. Ik wacht de onderzoeken af. Wellicht kan ik morgen al terug naar huis. Gelukkig was ik bij mijn partijgenoten. Ik ben weduwnaar en woon alleen. Mocht ik alleen thuis geweest zijn, zou het misschien veel erger afgelopen zijn.”

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.