Oppositie vraagt inzage in ‘aanwijzingen’ rond prijsafspraken strandconcessies

© (Foto Belga)
© (Foto Belga)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Open VLD wil in de extra gemeenteraad van vrijdagavond meer duidelijkheid krijgen in de saga rond de strandconcessies, die aan de basis ligt van de politieke impasse in Blankenberge.

“Want deze schaadt Blankenberge. Het moddergooien tussen de leden van het schepencollege, de leugens en onsamenhangende verklaringen zorgen voor grote onrust”, klinkt het. Concreet vraagt de oppositie duidelijkheid omtrent een schrijven dat vorige week dinsdag vertrok vanuit het stadhuis. “Daarin worden namens het college van burgemeester en schepenen de strandbaruitbaters, die zelfs nog niet eens verhoord werden, als potentiële schuldigen bestempeld. Uitbaters van strandbars zijn blijkbaar niet onschuldig tot het tegendeel bewezen wordt”, zegt fractievoorzitter Björn Prasse, die meent dat de burgemeester allicht voor haar beurt spreekt.

“Heeft de burgemeester die informatie onrechtmatig verkregen? Er is tenslotte het geheim van onderzoek. Ofwel, en dat lijkt mij de meest plausibele verklaring, spreekt de burgemeester voor haar beurt want wij hebben geen weet van een officieel document waarvan het schepencollege op de hoogte is.” De Open VLD-fractie wil daarom op de gemeenteraad van vrijdagavond graag duidelijkheid over de bewuste brief.

“We vragen met name om één bepaalde passage, waarin verwezen wordt naar informatie die het college heeft gekregen, met stukken te staven. In die passage staat dat het schepencollege recent enkele eerste concrete aanwijzingen heeft verkregen waaruit blijkt dat de strandbaruitbaters zich schuldig zouden hebben gemaakt aan verboden prijsafspraken. Wanneer en op welke manier werd ‘het college’ daarvan in kennis gesteld? Gezien het een inkennisstelling betreft, lijkt ons dit document onderhevig aan de decretale bepalingen omtrent de openbaarheid van bestuur. Graag zouden wij het dan ook gepresenteerd zien worden op de gemeenteraad, want naar ons aanvoelen klopt hier iets niet”, klinkt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.