Oppositie verlaat gemeenteraad Hooglede bij stemming lokaal dienstencentrum

Gemeenteraadslid Frederik Demeyere en schepen van Sociale Zaken en Welzijn Dimitri Carpentier voor de CentruM-zaal.© foto JT
Gemeenteraadslid Frederik Demeyere en schepen van Sociale Zaken en Welzijn Dimitri Carpentier voor de CentruM-zaal.© foto JT
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

De gemeente Hooglede wil een lokaal dienstencentrum uitbouwen en zou hiervoor de CentruM-zaal in de Kerkstraat huren. De huurovereenkomst met de cvba zou 25 jaar duren met een maandelijkse huur van 900 euro. De overeenkomst kan weliswaar vijfjaarlijks opgezegd worden.

Kristof Pillaert (Groep 21) is niet te spreken over de overeenkomst: “In 2013 kon de meerderheid het CM-lokaal kopen, maar toen was er geen interesse. Nu wil men opeens het lokaal huren voor 25 jaar. Aan huur alleen al komt dit neer op 270.000 euro. De helft van de cvba is overigens in handen van particulieren en verenigingen. Verenigingen die in de entourage van de meerderheid goed gekend zijn. Een cvba die zichzelf winst kan uitkeren bovendien. Dit ruikt toch wel naar vriendjespolitiek. Als oppositie wensen wij aan dit politiek spelletje van zelfbediening op de kap van de belastingbetaler niet mee te doen.”

Drie gemeenteraadsleden van de meerderheid, die betrokken zijn bij de werking van de cvba, moesten de raad verlaten bij de stemming. Nadat alle leden van Groep 21 ook de raad verlieten, kon het punt niet gestemd worden, omdat minder dan de helft van de gemeenteraadsleden aanwezig was.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.