Oppositie stelt zich vragen bij meerkost voor sportaccommodatie FC Westouter

De kleedkamers van FC Westouter.©Eric Flamand
De kleedkamers van FC Westouter.©Eric Flamand
Redactie KW

De nieuwe accommodatie voor het voetbal van Westouter is bijna afgewerkt. Het gebouw is klaar, enkel nog wat kleine inrichting binnenin en de parking moet nog heraangelegd worden. CD&V Heuvelland is wat bezorgd over de totale kostprijs van dat project. “Die is nog uiterst onduidelijk, maar een snelle berekening leert ons toch dat de totale kostprijs zeker het dubbele wordt van wat oorspronkelijk gepland was.”

Eén van de oorzaken van de hoge bijkomende kost was de vertraging die de werken opliepen. “Hierdoor werden de ‘tijdelijke’ containers veel langer gehuurd dan voorzien, met een enorme meerkost tot gevolg,” duidt burgemeester Wieland De Meyer (Gemeentebelangen).

Na FC Westouter is het dan de beurt aan SK Nieuwkerke. Aangezien de werken aan de kleedkamers in FC Westouter heel wat meer kostten dan initieel voorzien – en het project in SK Nieuwkerke nog wat ambitieuzer is – vraagt CD&V Heuvelland zich wel af of het gemeentebestuur wel voldoende zal hebben met de voorziene 500.000 euro. “Moeten hier niet meer middelen voor worden voorzien? Is dit haalbaar?”

De bevoegde schepen Bart Vanacker (Gemeentebelangen) kon het op dit moment onvoldoende inschatten. “De plannen bespreken is gezien corona niet altijd even makkelijk.”

Skatepark

Raadslid Marjan Rouseré vroeg nog naar de planning voor het skatepark in Westouter. Schepen Bart Vanacker kon aangeven dat de bouw hiervan voorzien is in september. “Samen met de lokale skaters werd het plan en locatie verder uitgewerkt, in het najaar zouden we dus kunnen skaten op het nieuwe parkje.”

(MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier