https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ook Mesen niet akkoord met de intentieverklaring rond mobiliteit aan de Ieperhoek

© (Foto EF)
Redactie KW

Nadat eerder de oppositiepartijen in Heuvelland zich onthielden bij de stemming over de intentieverklaring over de aanpak van de mobiliteit aan de Ieperhoek, volgt nu ook Mesen. “We nemen enkel akte van de genomen beslissingen. We blijven bij ons standpunt dat éénrichtingsverkeer de enige oplossing is om de verkeerschaos op te lossen,” aldus Sandy Evard tijdens de gemeenteraadszitting van dinsdag 21 september.

De Mesense burgemeester begon de raadszitting met het voorlezen van een brief hem opgestuurd door minister van mobiliteit Lydia Peeters. Meteen ook gaf hij de nodige kritiek op het inhoudelijke besluit. “We willen in Mesen minder verkeer terwijl hier duidelijk gekozen wordt voor trager verkeer. En daar zijn wij Mesenaars niet mee gediend.”

In de voorgestelde oplossing komt er een zone 30 en een trajectcontrole. “Die start ter hoogte van Peace Village en loopt tot aan Covameat. Er moet wettelijk een afstand zijn van 600 meter om van een trajectcontrole te kunnen spreken.”

Burgemeester Evrard gaf ook mee dat alle maatregelen uit een studie komen opgemaakt door een bureau aangesteld door het aardappelverwerkend bedrijf Clarebout Potatoes. De resultaten spreken onder meer over minder verkeer omdat de firma Clarebout zich engageert om de aanvoer naar de fabriek in Nieuwkerke via andere wegen te sturen. Op die manier kan een heel deel van het vrachtverkeer in de Komenstraat verminderen.

“Uit mijn contacten met de stad Ieper leer ik dat daaromtrent nog geen afspraken gemaakt werden.” Voor de inwoners van Heuvelland voorziet de gemeente de aankoop van een perceel achter de woningen zodat de inwoners een toegang krijgen naar hun tuin en zo hun wagen in alle veiligheid achteraan te parkeren. “Die parkeerweg zou naar ik vernomen hebben een aardeweg worden. Maar daarover heb ik niet te oordelen.”

Wanneer de nieuwe maatregelen in voege zullen treden is op dit moment niet duidelijk. (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.