Ontwerpakte voor grond nieuwe brandweerkazerne goedgekeurd

Burgemeester Youro Casier op site waar de nieuwe brandweerkazerne langs de Geluwsesteenweg komt.© (Foto LVW)
Burgemeester Youro Casier op site waar de nieuwe brandweerkazerne langs de Geluwsesteenweg komt.© (Foto LVW)
Redactie KW

De gemeenteraad van Wervik keurde de ontwerpakte voor de aankoop van landbouwgrond voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne langsheen de Geluwesesteenweg in Wervik goed.

Het gaat om een perceel van iets meer dan één hectare. De locatie is vlakbij de rotonde aan de expresweg N58. De brandweer van Wervik en Geluwe krijgen er een nieuwe stek. Dat kan evenwel nog jaren duren.

“Nu kunnen we verder werken aan die plannen”, aldus burgemeester Youro Casier (SP.A). “Er was binnen de zone Brandweer Westhoek een werkgroep en met de komst van een nieuwe zonecommandant gaan we die werkgroep heel binnenkort weer opstarten. We moeten bekijken waar de zone Brandweer Westhoek naartoe wil, wie wat bouwt en wie wat doet. Belangrijk is voor welk concept er wordt gekozen en hoe de brandweerkazerne er zou kunnen uitzien. Afhankelijk van het wagenpark, materiaal en aantal brandweerlui. Ook de brandweer van Poperinge en Heuvelland zijn vragende partij voor een nieuwe kazerne. Voor Heuvelland wordt dat een nieuwe locatie samen met de brandweer van Mesen.”

“Door de beslissing van de gemeenteraad ligt grond ter beschikking. Mogelijks komt daar ook een nieuw stadsatelier. Er zijn op dat stuk grond drie eigenaars. De grond van de ene familie hebben we eerder al aangekocht. Nu dus ook de grond van de tweede familie. De rest van de grond is eigendom van het Vlaams Gewest.”

Aanslepend dossier

Het gaat alvast om een aanslepend dossier. De procedure voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne werd bijna vijf jaar geleden ingezet. Buurtbewoners uit de Geluwesesteenweg zijn niet tegen de komst van de nieuwe brandweerzone maar zijn er wel niet voor te vinden dat er daar ook een nieuw stadsatelier zou komen. Een denkpiste van het lokaal bestuur is om de technische dienst, de groendienst en de dienst Feestelijkheden, nu allemaal gelegen op verschillende locaties, daar samen te voegen in een nieuwbouw. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.