Nog geen uitsluitsel over organisatie Batjes 2021 in Roeselare, Winkelnacht op 21 mei

Koppen lopen tijdens de Batjes zit er eind juni wellicht nog niet in. Over hoe en wanneer de Batjes zullen plaatsvinden is er nog geen beslissing genomen. (foto SB)
Koppen lopen tijdens de Batjes zit er eind juni wellicht nog niet in. Over hoe en wanneer de Batjes zullen plaatsvinden is er nog geen beslissing genomen. (foto SB)
Thomas Dubois

Er is nog geen duidelijkheid over de organisatie van de Batjes in Roeselare. Het evenement vindt normaal eind juni plaats, maar door de coronabeperkingen is het nog onduidelijk in welke vorm dit zal zijn. De stad hakt over enkele weken de knoop door.

“Eén van de evenementen waarnaar alle Roeselarenaars vanaf het begin van het jaar uitkijken, is ongetwijfeld de Batjes. Decennialang is dit het feest waarmee de zomervakantie in onze regio traditioneel werd ingezet. Met de corona is alles anders, natuurlijk. Steeds meer en meer muziekfestivals en cultuurevenementen lijken ook dit jaar de activiteit op ‘0’ te gaan zetten. Veel mensen klampen mij op straat aan met de vraag hoe het verder moet met de Batjes?”, vertelt Filip Deforche (Vlaams Belang)

“Het organiseren van de batjes is zowel voor de stad, de verenigingen van de centrumstraten als voor de deelnemende handelaars telkens een hele organisatie waar men tijdig moet aan beginnen. Zeker als men van de Batjes een succes wil maken zowel wat betreft verkoop als wat betreft sfeer en beleving. Is er al een beslissing gevallen over hoe en wanneer de Batjes plaatsvinden?”

Wachten op duidelijkheid

Burgemeester Kris Declercq (CD&V): “Over de Batjes is er nog geen beslissing ten gronde genomen. Het inschattingsvermogen voor lokale besturen wordt danig op de proef gesteld omdat er nog steeds geen duidelijkheid is. We hebben zelfs het ministrieel besluit nog niet voor 8 mei, voor onder andere culturele evenementen, nog niet. We hopen snel duidelijkheid te hebben. Dat wil niet zeggen dat we stilgezeten hebben. We hebben een aantal scenario’s uitgewerkt, samen met de handelaars en de dienst economie. We wachten nog af tot we duidelijkheid hebben. Het heeft geen zin om verwachtingen te creëren die niet ingevuld kunnen worden. Maar we moeten creatief de verkoopsambities stimuleren.”

De Winkelnacht die normaal plaatsvond eind april, zal nu plaatsvinden op 21 mei, in de eerste plaats om de lokale economie te ondersteunen. Hierbij rekening houdend met de geldende coronabeperkingen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.