Nieuweling en ‘ouwe rot’ voor Samenplus in gemeenteraad van Ardooie

Rudi Debusschere en Elien Rosseel, de twee nieuwe raadsleden van Samenplus.©JOKE COUVREUR
Rudi Debusschere en Elien Rosseel, de twee nieuwe raadsleden van Samenplus.©JOKE COUVREUR
Redactie KW

Elien Rosseel en Rudi Debusschere zijn de nieuwe raadsleden voor Samenplus, of toch als de raad volgende week maandag het ontslag van Christine Vandewaetere en Steven Demeulenaere aanvaardt.

Elien Rosseel (35) is de échte nieuweling in de gemeenteraad. Ze woont in de Legestraat, is vrijgezel en volgt Christine Vandewaetere op. Elien werkt als opvoedster in Dominiek Savio in Gits en kreeg de kans om nu een opleiding verpleegkundige in Tielt te volgen.

“Ik ben een buur van Christine”, zegt Elien. “Zij was voorzitter van Ferm ( de nieuwe naam van de vroegere KVLV, red. ), ik richtte in 2016 ‘Jong Ferm’ op in Ardooie. Christine maakte me warm voor de politiek. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 stond ik een eerste keer op de Samenplus-lijst. Gewoon omdat ik wil opkomen voor de Ardooienaren en Koolskampenaren. Ik ben zeker niet bang is om mijn mond te roeren over wat de bewoners aangaat en daar krijg ik nu als gemeenteraadslid de kans voor. Ik wil dat iedere bewoner zich goed voelt in onze gemeente. Maar bij de eerste zittingen zal ik vooral proberen te luisteren en leren”

Elien zegt toch al een beetje politieke ervaring opgedaan te hebben sinds de verkiezingen. “Ik volgde de vergaderingen van Samenplus en hielp ook mee de gemeenteraadszittingen voorbereiden. Toen ik de kans kreeg om Christine op te volgen was mijn enthousiasme wel bijzonder groot, daar had ik maar moeilijk nee kunnen op zeggen.”

Al jaren in de politiek

Rudi Debusschere (65) uit de Stationsstraat 43 was al eens gemeenteraadslid en volgt nu Steven Demeulenaere op. Rudi, de man van Rita Spriet, is gepensioneerd maar werkt nog als zelfstandig IT-projectcoördinator voor educatieve uitgeverijen. “Ik ben al van jongs af gebeten door de politieke microbe en was jarenlang voorzitter van de CVP-jongeren van het arrondissement Roeselare-Tielt”, zegt Rudi. “In 1982 stond ik een eerste keer op de lijst van de toenmalige CVP. Ik wilde dat eigenlijk in1976 al doen, maar toen was ik op 14 dagen na geen 21 jaar, destijds de wettelijke leeftijd om op een lijst te mogen staan. Ik werd verkozen en zetelde zes jaar in de gemeenteraad. In 1988 en 1994 nam ik niet deel aan de verkiezingen. In 2000 werd ik opnieuw verkozen, voor CD&V, en zat ik nog eens zes jaar in de gemeenteraad. In 2006 was ik 1ste opvolger, zetelde eerst drie jaar in het OCMW en daarna drie jaar in de gemeenteraad. In 2012 kwam ik voor Samenplus op als 1ste opvolger en werd zes jaar OCMW-raadslid. Na de verkiezingen van 2018 was ik 1ste opvolger voor Steven en nu hij vertrekt, neem ik zijn plaats in.” Rudi heeft dus al vele jaren ervaring in de lokale politiek. “Ik ben op de hoogte van de vele dossiers. De laatste 30 jaar woonde ik op één na alle gemeenteraden bij.” (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.