N-VA-voorzitter neemt ontslag na “laffe daad” Verbrugge en co in De Panne, Zwarte Mars als steun voor Degrieck

Bruno Rosseel. © (Foto TP)
Redactie KW

Na de aankondiging van de nieuwe meerderheid met N-VA-schepen Cindy Verbrugge neemt Bruno Rosseel ontslag als voorzitter van de lokale afdeling van N-VA in De Panne. Hij zegt niets te maken te hebben met de toenadering tot de oppositie, maar volgens Verbrugge werd de kwestie wel degelijk behandeld op een lokale bestuursvergadering.

“Na de heisa van de laatste dagen wil ik klaarheid scheppen in verband met het bestuur N-VA De Panne-Adinkerke”, begint Bruno Rosseel maandagavond zijn persoonlijk persbericht. “Hierbij bevestig ik dat N-VA De Panne-Adinkerke niets te maken heeft met de toenadering tot de oppositie. De personen Verbrugge, Launoy, Degryse en Vandyck waren de enigen van het bestuur, die op de hoogte waren. Met deze laffe daad tegenover het bestuur kan ik mij niet vinden. Bij deze heb ik dan ook mijn ontslag gegeven.”

Met de personen, die hij enkel bij achternaam noemt, doelt Rosseel op Cindy Verbrugge, N-VA-bestuurslid, het enige gemeenteraadslid voor N-VA én schepen in de huidige en aangekondigde meerderheid, Noël De Gryse, N-VA-bestuurslid en enig N-VA-lid in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, Kris Vandyck, N-VA-ondervoorzitter, en Frederick Launoy, secretaris en ledenverantwoordelijke binnen het N-VA-bestuur.

Volgens Verbrugge werd de interne besluitvorming gevolgd. “Alle betrokken partijen – Vooruit, CD&V en N-VA – hielden vorige week een lokale bestuursvergadering, waarop de coalitiewissel wel degelijk werd behandeld”, aldus Verbrugge.

Het is nog niet duidelijk wie de opvolger wordt van Rosseel.

Zwarte Mars

Via Facebook roepen enkele sympathisanten van huidig burgemeester Bram Degrieck mensen op om te betogen tijdens de cruciale gemeenteraad van volgende week dinsdag. “We organiseren een Zwarte Mars voor het behoud van het huidige bestuur”, luidt het. Er wordt vanaf 18.30 uur verzameld aan het gemeentehuis van De Panne.

“Om 19 uur stappen we in groep en het liefst in het zwart gekleed naar De Boare, waar de gemeenteraadszitting plaatsvindt. Spandoeken en slogans worden toegelaten, op voorwaarde dat alles rustig verloopt. Om alles coronaveilig te houden, vragen we alle deelnemers een mondmasker op te zetten.”

(TP)