Meerderheid en oppositie in Lendelede steunen N-VA-voorstel ‘De Gele Doos’, maar stellen nog even uit

Gudrun Debrabandere.© Frank Meurisse
Gudrun Debrabandere.© Frank Meurisse
Redactie KW

‘De Gele doos is geen lege doos! Het is de snelste weg naar je medische info’. Met die slogan trok de N-VA-fractie donderdagavond 25 maart naar de gemeenteraad van Lendelede om het project goedgekeurd te krijgen. Elke fractie, zowel meerderheid als oppositie stond erachter, maar het punt werd verdaagd naar een volgende zitting voor meer onderzoek.

“De Gele Doos is een initiatief dat uit Canada komt”, zegt Gudrun Debrabandere van N-VA Lendelede. “Het is de bedoeling om bij 65-plussers en chronisch zieken een gele doos (doosje) te plaatsen waarin een boekje steekt met cruciale gegevens zoals contactpersonen en medische gegevens die van belang kunnen zijn bij een dringende interventie. De doos wordt in de deur van de frigo bewaard omdat die meestal gemakkelijk snel te vinden is. Bij medische noodgevallen en interventies is het heel belangrijk dat hulpverleners, politie en brandweer snel alle nodige informatie over de betrokken persoon kunnen krijgen. Dat redt tijd en dus ook levens.”

Naar volgende zitting

Schepen van sociale Zaken Rita Lammertyn (CD&V) zei dat ze met het project bezig is. ‘Het wordt vrijdag op de W13 (gezamenlijk beleid van verschillende OCMW’s uit de regio, red.) besproken en ik ga daar ook vragen om dat verder te onderzoeken”, zegt de schepen. “Het is ook een project dat goed moet uitgewerkt worden met de verschillende hulpverlenings- en sociale diensten. Daarom stel ik voor het punt te verdagen naar een volgende zitting, niet die van april, wel iets later.”

N-VA drong nog aan om toch niet lang te wachten met de uitvoering van dit project, maar ging net zoals alle andere fracties akkoord met die verdaging. (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.