Moeder schepen, zoon burgemeester

© (Foto GV)
Redactie KW

Vrijdagavond werd de nieuwe Zwevegemse kindergemeenteraad gekozen. Thibeau Coussement werd er kinderburgemeester.

In het gemeentepunt kwam vrijdagavond voor het eerst de kindergemeenteraad samen. Dit is een vertegenwoordiging van alle lagere scholen in Groot-Zwevegem die het beleid voorstellen doen, bekeken vanuit hun standpunt of ervaringen.

De kindergemeenteraadsleden worden, zoals bij echte verkiezingen, gekozen uit de kinderen die zich per school kandidaat zitten. Deze komen telkens uit het vijfde en zesde leerjaar.

Tijdens de eerste zitting kiezen de raadsleden dan enkele schepenen en de kinderburgemeester. Voor die laatste titel werd het een spannende strijd die uiteindelijk gewonnen werd door Thibeau Coussement uit het zesde leerjaar van VBS Moen.

Daarmee treedt Thibeau in de voetsporen van zijn moeder, Isabelle Degezelle, die schepen is voor CD&V in Zwevegem. Ze heeft o.a. de bevoegdheid cultuur, jeugd en onderwijs.

Thibeau was uiteraard blij met de verkiezing en zei de kindergemeenteraad op een positieve manier te vertegenwoordigen en hoopt dat heel wat voorstellen door de ‘grote’ gemeenteraad zullen besproken worden. (GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.