Mesen wil nauwer samenwerken met Durbuy

De eerste gemeenteraad van 2021 in Mesen.©Eric Flamand
De eerste gemeenteraad van 2021 in Mesen.©Eric Flamand
Redactie KW

In Mesen werd de eerste gemeenteraad van 2021 gehouden. In afwezigheid van secretaris Patrick Florizoone werd het verslag bijgehouden door Sylvie Vanhoutte, die zo waarnemend algemeen directeur werd voor deze gemeenteraad. Chantal Ghesquière (MLM) was verontschuldigd.

Er komt nu met zekerheid een geldautomaat in Mesen. Burgemeester Sandy Evrard heeft daaromtrent de laatste gesprekken gehad met Bpost. “In bureel 3 van ons stadhuis starten binnenkort de nodige werken. Zo komt er een binnenmuur om de ruimte waar de geldautomaat geplaatst wordt, gescheiden te houden van de andere burelen. De geldautomaat zal kunnen gebruikt worden vanuit de Korte Mooiestraat.” Over de woning palend aan het stadhuis had burgemeester Evrard nog geen duidelijke plannen. “We wachten de gesprekken af met de architect.” Ook is het wachten op de verdere afwerking van het uitzichtpunt op de Sint-Niklaastoren. De opening daarvan werd nu voor de derde keer verplaatst, dit keer naar het weekend van 6 juni. Dan zal ook de verbroedering met Lede geofficialiseerd worden.

Samenwerken met Durbuy

Burgemeester Evrard wil dit jaar nog de banden met het Waalse Durbuy versterken. “Als corona het toelaat, zal ik zeker nog een bezoekje brengen aan mijn collega uit Durbuy. Ondertussen heb ik vernomen dat binnen het schepencollege van Durbuy een nieuwe schepen van Cultuur werd aangesteld, maar dat zal zeker onze plannen voor een nauwe samenwerking niet verhinderen.” Sandy Evrard had in de kerstvakantie nog contact met zijn collega Philippe Bontemps (CDH). “Op onze Vlaamse televisie kwam hij uitleg geven over de kerstdrukte in zijn stad. Ik heb hem een bericht gestuurd dat hij alles klaar en duidelijk verteld heeft.”

Nu goed 10 jaar geleden hadden beide burgemeesters nog een discussie over wie nu kon pronken met de titel van de kleinste stad van het land. Mesen kreeg uiteindelijk officieel de titel. De fusiegemeente Durbuy telt goed 11.000 inwoners, terwijl Mesen er 1044 telt. De stadskern van Durbuy telt wel amper 400 inwoners.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.