Meerderheid blokkeerde toegevoegd punt van Groen

Stefaan Standaert.© (Foto TS)
Stefaan Standaert.© (Foto TS)
Redactie KW

Door de verbeterde tekst van een, door Groen punt van Groen, aan de agenda van de gemeenteraad te weigeren heeft de Maldegemse meerderheid (Open VLD, N-VA en De Merlaan) ervoor gezorgd dat dit punt donderdagavond niet kon behandeld worden.

Omdat oppositielid Stefaan Standaert (Groen) vond dat de tekst van zijn aan de agenda van de gemeenteraad van donderdagavond toegevoegd punt niet volledig correct was, had hij een verbeterde tekst mee naar de zitting. Het punt ging over de politieke neutraliteit van het Vrij Maldegem dat nu een gemeentelijk informatieblad geworden is. Het Groen oppositielid heeft de kans niet gekregen om zijn nieuwe tekst voor te stellen.

“De nieuwe tekst is een amendement op de ingediende tekst. Voor wij het punt kunnen behandelen moet de gemeenteraad eerst stemmen over het al dan niet aanvaarden van het amendement”. Stelde Peter Van Hecke (N-VA), voorzitter van de gemeenteraad. De 3 meerderheidspartijen stemden tegen de behandeling van de nieuwe tekst stemden. Daarna kreeg de heer Standaert ook nog te horen dat ook zijn ingediend punt niet kon behandeld worden omdat de politieke neutraliteit van het gemeentelijk informatieblad een bevoegdheid is van het schepencollege.

(LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten