https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Marie-Rose D’Huyvetter legt eed af ter vervanging van Pauline Van Marcke

In zaal Escora in Escolys werd Marie-Rose D’Huyvetter geflankeerd door Koen Tack (l) en burgemeester Gino Devogelaere (r) die haar een boeket bloemen overhandigde ter gelegenheid van haar eedaflegging als gemeenteraadslid. © (Foto GV)
Gerda Verbeke

De jongste gemeenteraad van 14 september in Anzegem nam akte van de vervanging van raadslid Pauline Van Marcke (22). In het kader van haar studies International Business verblijft Pauline momenteel in het buitenland tot eind juni 2022. Hierdoor is zij tijdelijk verhinderd om haar mandaat als gemeenteraadslid uit te oefenen.

Kris Demeulemeester en Vincent Van Parijs waren de eerste opvolgers op de lijst, maar verzaakten aan deze vervanging. Hierdoor fungeert Marie-Rose D’Huyvetter als eerstvolgende opvolger op de lijst van SAMENéén.

Na onderzoek van de geloofsbrieven van het vervangend gemeenteraadslid, legde Marie-Rose D’Huyvetter (67) haar eed af in handen van de voorzitter van de gemeenteraad Koen Tack (N-VA Anzegem). Marie-Rose D’Huyvetter is lid van de gezins- en welzijnsraad en is gehuwd met Marc Christiaens uit Kaster. Ze omschrijft zichzelf als een sociaal type en is lid van verschillende verenigingen waaronder Femma, Neos, de Gezinsbond en de Vichtse Dorpsraad. “Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om in de gemeenteraad te zetelen”, klinkt de rasechte Vichtse die in het dorp Roos genoemd wordt.

Dochter van voormalig burgemeester Claude Van Marcke

In januari 2023 staat gepland dat Pauline Van Marcke het schepenambt van Anja Desmet zal overnemen met onder meer Onderwijs, Personeel en Feestelijkheden als bevoegdheden. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 kreeg Pauline 1.876 voorkeurstemmen. Enkel toenmalig en huidig burgemeester Gino Devogelaere van kartellijst SAMENéén scoorde toen beter met zo’n 150 stemmen meer. Pauline is de dochter van voormalig burgemeester Claude Van Marcke. Komende maandag 20 september zal het exact vier jaar geleden zijn dat Claude totaal onverwachts overleed aan de gevolgen van complicaties na een hartingreep. Hij was een graag geziene en gerespecteerde burgemeester.

Vroeger dan gepland, belandde de Anzegemse Pauline Van Marcke in de politiek met het vastberaden plan om in de voetsporen van haar vader te treden, maar eerst wilde ze zich dus op haar studies concentreren. “Mijn laatste jaar als student staat helemaal in het teken van mijn buitenlandse stage. Het eerste semester studeer ik in Nederland en het tweede semester zal ik stage lopen in de Verenigde Staten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten