Leden jeugdgemeenteraad leggen de eed af

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Tijdens een officiële plechtigheid op het gemeentehuis, legden 11 kinderen de eed af als leden van de Jeugdgemeenteraad. Hoewel hun functie vooral symbolisch is, worden de door hen besproken onderwerpen ook vanuit de echte gemeenteraad met argusogen gevolgd.

De nieuwe leden, allemaal kinderen uit het 6de studiejaar van de gemeentelijke scholen, kregen uit handen van burgemeester Alice Leeuwerck een heuse sjerp en een mandaat. “Hun taak bestaat er niet alleen in 3 keer per maand te vergaderen op het gemeentehuis”, sprak ze de aanwezigen toe.

“Ze krijgen allemaal concrete vraagstukken op hun bord, vraagstukken waar we vooral in de insteek van de jeugdige Komenaars willen. Of het nu gaat om onderwijs, veiligheid of algemene projecten, er zal een stevige stukje gedebatteerd moeten worden. Via de Jeugdgemeenteraad maken ze kennis met burgerschap en de eigenschappen die nodig zijn om als gemeenschap vooruit te kunnen in het leven. Voor het uitwerken van de verschillende projecten zullen ze dan wel ondersteuning krijgen van onze animatoren, het zijn de jonge gemeenteraadsleden zelf die alles in goede banen zullen moeten leiden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.