Kwalitatieve uitbreiding op sportsite Veurne

© (Foto MVQ)
Redactie KW

De Vlaamse overheid investeert 23 miljoen euro in 45 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over heel Vlaanderen. Ook Veurne krijgt een deel van de koek en zal daarmee de sportsite aan de Noordstraat kunnen uitbreiden.

De investering is bedoeld om met een kwalitatieve en hedendaagse sportinfrastructuur Vlaanderen te stimuleren tot sporten. Via Sportspurt investeert de Vlaamse overheid 185 miljoen euro in sportinfrastructuur. Het bedrag van deze nooit geziene investering gaat onder meer naar groepsaankopen, topsportinfrastructuur en bovenlokale sportinfrastructuur. Deze investeringsgolf zal ook in Veurne renderen.

Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) investeert 533.610 euro in de uitbreiding van de sportsite aan de Noordstraat in Veurne. De sportsite zal worden uitgebreid met padelterreinen, een indoortennishal en een multifunctionele ruimte voor fitness.

“We investeren voluit in sportoptimisme”, zegt Ben Weyts. “Met deze hedendaagse sportinfrastructuur maken we sport toegankelijk voor iedereen.”

“Ondanks het feit dat de uiteindelijke goedkeuring van het dossier een lange periode in beslag nam, is de N-VA afdeling Veurne verheugd met de integratie van deze bijkomende sportinfrastructuur op de sportsite”, besluit André Cambier, voorzitter N-VA Veurne.

Pascal Sticker, schepen van Sport (VeurnePlus), reageert tevreden: “Stad Veurne, AGB en Bvba Indoor Veurne hebben in het kader van bovenlokale sportinfrastructuur al voor de derde maal een subsidiedossier ingediend bij Sport Vlaanderen. Driemaal is scheepsrecht moet men gedacht hebben en de derde poging blijkt te goede te zijn! De stad en AGB bezorgen een investeringssubsidie van 800.000 euro voor het project. Samen met de bovenlokale subsidie van Sport.Vlaanderen (530.000 euro) en middelen van BVBA Indoor zullen er een indoortenniscomplex met fitnessruimte, alsook 4 outdoor-padelvelden gerealiseerd worden. De gemeenteraad van Veurne keurde in 2019 reeds de investeringssubsidie goed, maar een belangrijke voorwaarde was dat er additionele subsidie van Sport Vlaanderen diende verkregen te worden. Door een ijzersterk dossier samen te stellen zijn we erin geslaagd om deze middelen nu binnen te halen. De mensen van BVBA Indoor verdienen een pluim voor hun niet-aflatende inzet in het tennisdossier.”

“Dat de tennisclub en de stad niet bij de pakken blijven zitten, is een feit want de omgevingsvergunning voor de aanleg van 4 padelvelden werd vorige week afgeleverd. De werken zullen starten begin september, zodat sporters in het najaar aan de slag kunnen met padel”, aldus schepen Sticker.

De indoortennishal, buitenterras en fitness maken het voorwerp uit van een andere omgevingsvergunning. De gloednieuwe infrastructuur komt op het Will Turasportpark in de zone tussen het kunstgrasveld en de parking van de sporthal, recht tegenover de huidige outdoortennisaccommodatie.

Ook voorzitter van de lokale tennisclub, Patrick Vanbecelaere die samen met enkele vennoten de BVBA Indoor heeft opgericht is blij: “De tennisclub Bachten de Kupe ziet hiermee een droom in vervulling gaan! De leden van de tennisclub zullen voortaan jaar in jaar uit hun favoriete sport te Veurne kunnen uitoefenen. Deze realisatie moet een nieuwe boost geven in de reeds bloeiende werking. (MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten