Krijgt nieuwe brug over de Mandel in Ingelmunster de naam Overmandelpad?

Raadslid Nadine Verheye staat op de plaats waar de nieuwe brug over de Mandel wordt aangebracht.©PADI Patrick Depypere
Raadslid Nadine Verheye staat op de plaats waar de nieuwe brug over de Mandel wordt aangebracht.©PADI Patrick Depypere
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 23 maart in Ingelmunster stond gemeenteraadslid Nadine Verheye (N-VA), in een bijkomend punt stil rond een naam voor de nieuwe brug over De Mandel.

“In de vorige legislatuur werd in samenwerking met Stad Izegem en de provincie West-Vlaanderen ‘Wandel op de Mandel’ gerealiseerd. Het Schuttershuisje werd ingrijpend gerenoveerd tot een volwaardig NEC (Natuur Educatief Centrum).”

“Regelmatig kwam de vraag binnen om de verbinding te maken tussen De Dreve en het Schuttershuisje op de restanten van de vroegere spoorweg. Dit viel niet in dovemansoren en na veel jaren ijveren en onderhandelen is het eindelijk een feit. Niet op de restanten maar een volledig nieuwe uitvoering dwars door de Mandelmeersen”, zegt Nadine Verheye.

Einde van de werken in zicht

“De laatste fase, het plaatsen van de brug over de Mandel, kondigt stilaan het einde van de werken aan. De prachtige wandelweg is een aanvulling op de groene long pal in het centrum van Ingelmunster. Het pad is niet geschikt voor fietsers en gemotoriseerd verkeer.”

“Om dit pad op de kaart van de trage wegen te zetten, wensen wij dit pad een naam te geven. Verwijzend naar De Mandel en de nieuwe brug stellen wij de naam ‘Overmandelpad’ voor”, aldus Nadine Verheye.

Verbinding met Wandel op de Mandel

De nieuwe wandelweg en brug zijn een project gerealiseerd met tussenkomst van de provincie West-Vlaanderen en de VMM (Vlaamse Milieumaatschappij). Het pad zal voor de wandelaars de verbinding maken met Wandel op de Mandel en in de toekomst met het ‘Park aan het water’. Ook de bewoners van het wzc Maria Rustoord kijken vol verwachting uit naar de ingebruikname van het pad.

Schepen Jan Rosseel reageerde : “Het is een facultatieve mogelijkheid om aan publiek toegankelijke wegen – die geen toegang geven tot gebouweenheden – een naam toe te kennen. De toekenning van die naam verloopt gelijkaardig als voor andere straatnamen.”

Rooilijnplan opmaken

“Om deze weg ook daadwerkelijk als weg met publiek karakter vast te leggen, zal in toepassing met het decreet gemeentewegen door het schepencollege een landmeter worden aangesteld om een rooilijnplan op te maken en dit ter goedkeuring aan deze raad voor te leggen.”

De schepen wist ook nog te melden dat de nieuwe brug op vrijdagmorgen 26 maart wordt geplaatst.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.