Krijgt de Pottestraat in Poperinge eenrichtingsverkeer?

© (Foto MD)
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond 27 september in Poperinge vroeg raadslid Jean-Marie Blondeel (N-VA) of de verkeerssituatie in de Pottestraat zal aangepakt worden.

“We werden onlangs gecontacteerd door de inwoners van het bovenste deel (nabij de Kazemarkt) van de Pottestraat. Zij willen de gevaarlijke verkeerssituatie in hun straat opgelost zien. Als partij willen wij dat alle betrokken zich kunnen uitspreken, alvorens een standpunt in te nemen.”

Smalle straat

“Wij stelden in ons partijblaadje een viertal mogelijke oplossingen voor. Het voorstel van de bewoners is om het bovenste deel van de Pottestraat te wijzigen naar een eenrichtingsstraat. Dat kunnen wij bijtreden, daar het een smalle straat betreft. Wat de rijrichting betreft, willen we niet dat de impact op de omliggende straten zorgt voor ergernis bij andere bewoners.”

“Welke is de houding van het stadsbestuur in deze? Zal er actie ondernomen worden om deze gevaarlijke verkeerssituatie aan te pakken?”, aldus Jean-Marie Blondeel.

Te weinig gegevens

Schepen Klaas Verbeke (CD&V) antwoordde dat de vraag nogal vaag was. “Om hoeveel bewoners gaat het hier, die een andere aanpak vragen? Als schepencollege hebben wij in elk geval nog geen enkele melding gekregen in die zin. In het verleden werden daar al parkeerstroken geschilderd, maar op vraag van de bewoners werden die weer verwijderd.”

“Ik beschik momenteel over te weinig gegevens. De huidige situatie, met die smalle straat, zorgt wel voor traag, en dus veilig verkeer. Maar ik sta open voor elke suggestie”, aldus de schepen.

Weer publiek toegelaten

De eerstkomende gemeenteraad heeft plaats op maandag 25 oktober om 20 uur. Vanaf dan wordt het publiek weer toegelaten. En in Poperinge gaat dat meestal toch om een veertigtal geïnteresseerden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.